Worstenbroodjes maken

Worstenbroodjes maken. Vorige week konden jullie mijn tips lezen over hoe je (extra) geld kunt verdienen. Deze week vertel ik jullie hoe ik altijd worstenbroodjes maak. Erg lekker voor de feestdagen of gewoon voor een verjaardag!

Worstenbroodjes maken

Worstenbroodjes maken

Worstenbroodjes maken.Ā Heerlijk als snack tijdens de feestdagen of gewoon op een verjaardag! Want dit hapje doet het bij mijn familie/ vrienden altijd erg goed!

Worstenbroodjes makenNodig: een blikje (runder) knakworst en roomboter bladerdeeg. Verder is een oven ook wel handig šŸ˜‰ De knakworstjes heb ik even in een pan gegooid, dat vond ik makkelijker dan gelijk uit het blikje te pakken, want nu kon ik het vocht uit het blikje mooi gelijk weggooien. Met de knakworstjes zelf hoef je namelijk niks te doen van tevoren. Je kunt ze gelijk vanuit het blikje doorsnijden en in de bladerdeeg rollen.

Verder werkt het ook wel prettig als het bladerdeeg al grotendeels ontdooit is, want dan is het een stuk soepeler. Dus dan kun je de knakworst makkelijk inrollen.

Worstenbroodjes makenSnij de knakworst en het bladerdeeg door midden en oprollen maar!

Worstenbroodjes makenKnijp de zijkanten even dicht en ze kunnen op de bakplaat. Ik heb zelf de oven voorverwarmd op 200 graden (gewone oven, geen hete lucht). En de worstenbroodjes 25 minuten in de oven gedaan.

Worstenbroodjes makenEn dan heb je tot slot een heleboel worstenbroodjes! Warm zijn ze het lekkerst! Dus wanneer je ze bewaart (wat ik in een Tupperware koektrommel doe) kun je ze later opwarmen in de oven. Want dat is het lekkerste. Zelf zet ik de oven dan op 180 graden en doe ik de worstenbroodjes er even 5 minuutjes in. Dan zijn ze goed opgewarmd en weer helemaal lekker! Ze verbranden niet wanneer je dit doet.

Heb jij ook wel eens zelf worstenbroodjes gemaakt? Wanneer zou jij worstenbroodjes serveren? Gewoon zomaar tussendoor zijn ze natuurlijk ook erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *