Weetjes en mooie plekjes op Gran Canaria

Weetjes en mooie plekjes op Gran Canaria. Vorige week konden jullie mijn Samsonite S’cure koffer review lezen want je hebt natuurlijk ook een koffer nodig als je op vakantie gaat! Vandaag vertel ik jullie weetjes over Gran Canaria en ik vertel jullie over mooie plekjes op Gran Canaria.

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaZoals het witte kerkje van Playa del Inglés.

Weetjes en mooie plekjes op Gran Canaria

Weetjes en mooie plekjes op Gran Canaria. Dat is waar ik jullie vandaag over ga vertellen. Zoals dat Gran Canaria (de hoofdstad; Las Palmas) ooit 10 dagen in handen is geweest van een Nederlander, admiraal Pieter Does. Niet heel lang dus, maar toch is het heel even in ‘onze’ handen geweest. Dat vond ik zelf wel een erg leuk detail wat ik nog nooit eerder gehoord had en wat volgens mij ook bijna niemand weet.

De naam Gran Canaria is een samenvoeging van Tamaran en Gran Cannan. Gran Cannen is het soort hond die daar voorkomt. Tamaran betekend Palmboom.
Gran Canaria heeft een oppervlakte van 1532 vierkante kilometer. Gran Canaria is dus ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht.
In de winter is het gemiddeld tussen de 17 tot 23 graden en in de zomer gemiddeld 20 tot 35 graden en soms nog wel warmer. In 1984 was de heetste zomer ooit in Playa del Inglés het werd toen 54 graden. Het zuiden heeft de eeuwige lente en kent in feite maar 2 seizoenen. Lente en Zomer.
Het noorden kent wel 4 seizoenen en heeft meer regendagen per jaar dan het zuiden.
Soms lijkt het of er sluierbewolking is, maar dan is het de Kalima. De Kalima is het stof/ zand wat komt over waaien van uit de Sahara. Daardoor lijkt het net of er sluierbewolking hangt.

Playa de Amadores

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaHij kwam al eerder voorbij in het artikel over De stranden van Gran Canaria. Playa de Amadores, dat betekend: Het strand van de geliefden.
Je ziet hier zo goed hoe mooi blauw de zee is en het strand is zo mooi wit, dat steekt lekker tegen elkaar af, dus ik vind het altijd een erg mooie plek om foto’s te maken.

Playa del Inglés

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaBoven aan het artikel zagen jullie al even de foto van het witte kerkje van Playa del Inglés. Erg herkenbaar! Ik vind het zelf een erg mooi kerkje, vooral zo met die palmbomen ervoor en de blauwe lucht op de achtergrond is het echt een perfect plaatje.

Playa del Inglés betekend; strand van de Engelsman. In 1973 is daar een 15 jarige Engelse jongen verdronken in de oceaan en daarom heet deze plaats Playa del Inglés.

Maspalomas

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaMas palomas betekend: meer duinen.

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaDe bekende Faro (vuurtoren) werd in 1832 gebouwd.

Caldera de los Marteles & Pico de las Nieves

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaDe krater van Los Marteles.

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaHet hoogste punt van het eiland is 1949 meter hoog, dat is de Pico de las Nieves. Hier boven te zien op de foto. Dit vind ik wel echt een aanrader om te bezoeken en dan het liefst op een mooie heldere dag. Je hebt er mega mooie uitzichten.

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaVanaf het uitkijkpunt bij het hoogste punt van Gran Canaria kun je de Roque Nublo zien. Hier boven ingezoomd te zien op de foto. Bij helder weer kun je ook Tenerife zien liggen.

Fataga

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaFataga staat bekend als: dal der 1000 palmen. Omdat Fataga in het dal licht en wanneer je door het dal rijdt kom je vele palmbomen tegen. Dit dorpje heeft slechts 200 inwoners. Het is een heel schattig dorpje met een paar kleine schattige winkeltjes die ook erg leuk zijn om eens te bezoeken.

Aloë Vera

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaDe Barbarensis Miller is de Aloë Vera plant. Wil je een product kopen met Aloë Vera erin? Check dan of er Barbarensis Miller op de verpakking staat, want alleen dat is de goede/ echte.
Deze Aloë Vera plant is familie van de Tulpen, uien en knoflook. De plant moet 4 jaar oud zijn om te kunnen verwerken. De bladeren worden te drogen gehangen zodat het vocht eruit kan lopen. Dat vocht zit in al de (echte) Aloë Vera producten en is goed voor je huid.

Telde

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaTelde is de 2e belangrijke stad op Gran Canaria. Heel lang geleden was het zelfs de hoofdstad. Telde heeft nu zo’n 100.000 inwoners.

Weetjes en mooie plekjes op Gran CanariaDeze kerk stamt uit de 15e eeuw en de binnenstad is tot historisch gebied verklaard.

Canarisch eten

Weetjes en mooie plekjes op Gran Canaria

Typisch Canarisch eten is de Canarische groentesoep. Maar natuurlijk ook de welbekende aardappeltjes in schil met mojo saus, die je hier boven op de foto op het bord ziet liggen. Weliswaar hier te zien zonder de rode mojo saus, want zelf vind ik deze saus te heet dus ik eet ze altijd zonder saus. Ook dan zijn de aardappeltjes erg lekker!

‘Weetjes en mooie plekjes op Gran Canaria’ was helaas alweer mijn laatste Gran Canaria artikel! Ben jij al enthousiast geworden? Laat me in de reacties weten of jij Gran Canaria wilt bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *