Wat laadt jou op?

Wat laadt jou op? Vorige week konden jullie lezen over de kerstsfeer in huis. Deze week vertel ik jullie hoe belangrijk het is om jezelf af en toe ook weer op te laden. Dus ik daag je uit om uit te zoeken wat jou oplaadt.

Wat laadt jou op

Wat laadt jou op?

Wat laadt jou op? Dat is de vraag die jezelf als eerste moet stellen. Want het is heel belangrijk om te weten waar jij weer energie van krijgt na een drukke werkweek.

We zijn allemaal zo druk bezig in ons dagelijks leven dat we soms compleet vergeten dat we ook nog moeten ontspannen. Dat het ook belangrijk is om weer even goed op te laden. En niet alleen 1x per jaar door op vakantie te gaan. Want dat is eigenlijk veel te weinig.

Eigenlijk zou je elke week een momentje moeten nemen voor jezelf. Of beter nog; elke dag. Even weer opladen. Al is het maar heel eventjes. Als je erachter wilt komen wat jou oplaadt, zoek dat dan eens uit! En schrijf het op. Want als je het dan eventjes niet meer weet, dan kun je dat briefje erbij pakken om te kijken wat het nou ook alweer was.

Wat staat er op mijn lijst?

Naar het bos. Heerlijk om even in het bos te wandelen om zo weer op te laden. Maar gewoon buiten in je omgeving of in een park kan natuurlijk ook.
Ook vind ik het heerlijk om aan een watertje te gaan zitten en gewoon niks te doen. Lekker voor me uit staren. Bijvoorbeeld op het strand. Gewoon luisteren naar het geluid van de zee, want dat geluid is zo rustgevend (als het tenminste verder stil is).

Ook muziek luisteren hoort hierbij, maar dan wel tegelijk niks anders doen. Of mee zingen. En dan ook niet je muziek zo idioot hard zetten, want dat geeft je hersens alleen maar extra prikkels, omdat ze dat harde geluid moeten verwerken, waardoor het je uiteindelijk nog niet de rust geeft die je wilt. Beter zet je je muziek op als achtergrondmuziek.

Ook vind ik het erg leuk om te fotograferen in de natuur en om op een rustige plek naar de zonsondergang te kijken. Of gewoon lekker zitten lezen in de zon. Maar dan wel zonder wespen in de buurt. Anders kan ik niet rustig zitten. Dan zit ik nog liever binnen als ik daar wel rustig kan zitten.

Ook legpuzzels maken vind ik ontspannend, gewoon de juiste stukjes zoeken en op de goede plek leggen. Dat vind ik vooral leuk als de puzzel niet mega moeilijk is zodat je redelijk snel vorderingen ziet.

Maar wat toch echt op nummer 1 staat, dat is die telefoon wegleggen. Weg met dat gemekker van iedereen. Gewoon geluid uit en trillen uitzetten, notificaties uit, telefoon wegleggen zodat je ook dat scherm niet steeds op ziet lichten als je bv gebeld wordt. Want niemand loopt weg, er gebeurt echt geen wereldramp als mensen even op je reactie moeten wachten. Dus ik vind het heerlijk om elke dag even een momentje voor mezelf te nemen. Telefoon overdag aan de oplader te gooien (dat scheelt enorm veel stroom in de nacht!) en even wat voor mezelf te doen.

Wat laadt jou op? Laat het achter in de reacties zodat anderen wellicht ook weer op nieuwe idee├źn komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *