Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste

Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste. Vorige week konden jullie je blog spammen. Deze week vertel ik jullie waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste.

Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste

Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste

Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste. De meeste mensen betalen braaf elke maand een bedrag aan DUO om hun studieschuld af te lossen. Ik had het geluk dat mijn schuld niet mega hoog was. Het precieze bedrag kan ik nergens meer terug vinden omdat ik de papieren al vernietigd heb, maar het was rond de 2800 euro. Gelukkig was dat alleen de basisbeurs en had ik nooit bij geleend omdat ik gewoon thuis woonde.

Ik wist niet beter dan dat wanneer je stopte met je studie, je de eerste 2 jaar niks hoefde af te lossen. Toen ik dan ook een brief op de deurmat kreeg dat ik meteen moest beginnen met aflossen werd ik kwaad. Want blijkbaar gold die 2 jaar alleen maar als je je diploma gehaald had. Dat je dan de eerste 2 jaar niet hoefde af te lossen (ik praat over zeker 10 jaar geleden nu).

Geld had ik niet en als baantje paste ik op bij de buren. Dus dat leverde ook niet bepaald veel geld op. Het enige geld dát ik met bloed zweet en tranen bij elkaar gespaard had in de afgelopen jaren was bedoeld voor mijn rijlessen. Zodat ik daar gelijk mee kon starten zodra het qua leeftijd mocht. Maar omdat ik al niet gelijk op mijn 18e genoeg geld had, had ik dat al uit moeten stellen. Inmiddels was ik toen al 19 geworden.

Zeg maar doei tegen je rente!

Toen ik las dat ik ook nog eens vette rente moest betalen over die studieschuld zo lang als de schuld open stond, dacht ik helemaal: ‘fuck you, je neemt me nu al maandelijks geld af, steek die rente maar in je reet, die krijg je niet’. Dat geld kan ik wel beter gebruiken. Ik was zo pissig hierdoor omdat ik er niet op gerekend had. En dus loste ik na al 2x betaald te moeten hebben in 1x de rest van het bedrag af. DOEI!!!!

Fluit maar lekker naar je rente die je tig jaar dacht te ontvangen. No way dat je die van mij krijgt. Zo had ik per maand geen hoge lasten en kon ik weer rustig m’n gang gaan. Helaas kon ik toen de eerste paar jaar geen rijlessen volgen omdat er geen geld was. Daar baalde ik echt gigantisch van want ik had zo mijn best gedaan om het geld bij elkaar te sparen. En toen was het in 1 klap weg.

Het leuke was dat toen ik 21 werd er een rekening werd opgeheven die ooit voor mij aangemaakt was. Daar hadden mijn ouders ooit geld op gezet voor later, mijn vader beheerde die. Ik had al om dat geld gevraagd voor mijn rijbewijs, maar hij wilde het niet geven. 3 kwart jaar later, omdat ik de leeftijd van 21 jaar had bereikt, kreeg ik een brief van de bank, dat de rekening werd opgeheven en het geld op mijn rekening gestort zou worden. Zo kon ik toch nog beginnen aan mijn rijlessen! Helaas was het lang niet genoeg geld om daar uiteindelijk ook mijn rijbewijs mee te halen, maar geholpen heeft het zeker.

Heb jij ook een studieschuld? En betaal je per maand een bedrag of ben je ook bezig om het zo snel mogelijk af te lossen zodat ze naar die rente kunnen fluiten? Ik raad iedereen aan om je schuld zsm af te lossen, hoe minder rente je hoeft te betalen hoe beter!

One thought on “Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *