Waarom geld wél gelukkig maakt

Waarom geld wél gelukkig maakt. Vorige week konden jullie lezen over mijn favoriete tv series. Deze week ga ik je vertellen waarom geld wél gelukkig maakt.

waarom geld wél gelukkig maakt

Waarom geld wél gelukkig maakt

Bij deze ga ik je vertellen waarom geld wél gelukkig maakt. Want we roepen altijd ‘geld maakt niet gelukkig’. Daar ben ik het deels mee eens, maar voor een groot deel ook niet. Want ik ben van mening dat je inderdaad niet gelukkig wordt van veel muntjes en/ of briefjes in je handen hebben, letterlijk.

Maar waar we wél gelukkig van worden is van leuke dingen doen. En dat is nou precies wat je kunt doen met geld. Leuke vakanties of dagjes uit of lekker uit eten en naar het theater gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken, bijna alles wat leuk is om te doen kost geld. Behalve wandelen in de natuur, maar vaak kost het ook weer geld om daar te komen, als je geen bos, hei, strand of natuurgebied in de buurt hebt.

Dit is precies de reden waarom ik het dan ook niet eens ben met de uitdrukking ‘geld maakt niet gelukkig’. Want als je gelukkig wordt van reizen en leuke uitjes, dan zul je daar toch echt geld voor nodig hebben. En dan kan geld wel degelijk gelukkig maken.

Zelf word ik er namelijk heel gelukkig van als ik wat vaker zou kunnen reizen en meer van de wereld kan zien. Maar ja, ik kan nu niet vaker reizen omdat ik daar gewoon geen geld voor heb. Als ik dat wel had zou het mij dus gelukkiger maken, want ik ben dol op reizen. Als ik kan reizen dan geniet ik er ook enorm van.

Hetzelfde geldt voor dagjes uit. Ik vind het erg leuk om dagjes uit te gaan in Nederland, maar ook dat kost geld. Nu kost een dagje uit in Nederland natuurlijk een stuk minder dan een reis naar het buitenland. Dus voor dagjes uit in Nederland probeer ik altijd wel geld te reserveren. Maar dat is en blijft wel lastig omdat ik nou eenmaal niet zoveel inkomsten heb.

Wat is jouw mening? Maakt geld jou wel of niet gelukkig en waarom? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *