Waarom geld sparen?

Waarom geld sparen? In het artikel van vandaag ga ik jullie vertellen waarom het verstandig is om geld te sparen. En waarom ik zo’n fan ben van sparen.

waarom geld sparen

Waarom geld sparen?

Waarom geld sparen? Zul je misschien denken. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom het handig is om geld te sparen.

Bijvoorbeeld voor je pensioen, als je zzp’er bent of gewoon een laag pensioen hebt. Maar ook voor die ene dure vakantie of die Macbook die je al zo lang wilt hebben.
Of gewoon voor als er iets kapot gaat in huis dat je moet vervangen. Of om je hypotheek af te lossen. Of om juist een bedrag in te kunnen leggen als je een huis wilt gaan kopen.

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen te bedenken waarom het handig is om te sparen. Nou zijn de rentes van de banken echt om te janken. Het gaat al lang weer veel beter met de economie dan toen we in het dieptepunt zaten. Maar nee hoor, de banken blijven de rentes maar verlagen. Slaat echt nergens op als je het mij vraagt. Want zo stimuleer je mensen totaal niet om te gaan sparen. Maar goed, wie ben ik 😉

Als ik iets wil bereiken als in; iets duurs betalen, of dat nou een vakantie is of een dure aankoop. Dan spaar ik daarvoor. Van tevoren. Want hoe lekker is het om iets te kunnen kopen van je eigen geld omdat je er gewoon voor gespaard hebt. Ik ben dan altijd extra trots op mijn aankoop.

Ik bedenk eerst wanneer ik het moet betalen/ wil kopen en aan de hand daarvan maak ik een spaarplan. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar een spaarplan zoals ik hem maak is super simpel. Het enige wat ik doe is op papier zetten hoeveel ik per maand kan sparen. En ook welke eenmalige inkomsten er binnen komen (bijvoorbeeld belasting geld), die ik bij mijn spaardoel wil leggen.

Zo weet ik precies hoe lang ik erover doe tot ik het bedrag bij elkaar heb. Of hoeveel ik precies per maand moet sparen om mijn doel op tijd te bereiken. Super handig! Dat geeft mij namelijk enorm veel rust. Want ik word er heel onrustig van als ik niet weet wanneer ik het geld bij elkaar heb.

Mijn eerstvolgende spaardoel is een nieuw interieur. Dat wil zeggen een nieuwe bank, want degene die ik nu heb voldoet niet aan mijn kwaliteitseisen. Als in; ik krijg er gewoon last van mijn rug van en dat kan niet de bedoeling zijn van een bank. Daarnaast heb ik nu een heleboel losse dingen, mijn tv kast, dressoir en salontafel matchen niet met elkaar. En ik heb al een hele leuke serie gezien die echt mijn stijl is. En dat allemaal bij dezelfde winkel waar ik ook mijn nieuwe bank wil gaan kopen. Dus dat is een reden om heel hard te gaan sparen en te proberen om korting te krijgen als ik alles in 1x koop.

We blijven ten slotte wel Nederlanders, dus een beetje korting als ik zoveel geld uitgeef is dan wel op zijn plaats.

En ik praat er nu al heel enthousiast over, maar waarschijnlijk gaat de aanschaf pas eind 2017 plaats vinden. Tenzij er ineens veel geld uit de lucht valt. Maar zo niet, dan moet ik nog even geduld hebben 😉

Hoe denk jij over sparen? Spaar jij op dit moment ergens voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *