Van slag door grote brand GC – MyA week 10

Van slag door grote brand GC – MyA week 10. Vorige week konden jullie mijn 9e photodiary zien; drukte maar ook stilte. En deze week zien jullie alweer mijn 10e photodiary!

Van slag door grote brand GC - MyA week 10

Van slag door grote brand GC – MyA week 10

Van slag door grote brand GC – MyA week 10. Deze week ben ik van slag door de grote brand op Gran Canaria. Het was behoorlijk heftig, maar gelukkig is het nu onder controle.

Maandag 18 september

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Ik begon mijn week bij de kapper! Inmiddels was het alweer 3 maanden geleden dat ik voor het laatst geweest was, dus er mocht wel weer een stukje af!

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Lekker de laatste nectarine op gemaakt!

Dinsdag 19 september

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Vandaag kreeg ik mijn nederlandse Mascha planner binnen! Ik vind de planner zelf heel fijn, maar de engelse dagen en het woord ‘month’ zo lelijk! Dus ik scoorde nog een Nederlandse planner via marktplaats! Super blij mee! Ook kwam er weer een nieuwe harry dvd box binnen, nu doet alles het eindelijk!! Zo blij mee!

Woensdag 20 september

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
En hop m’n moeder loosde weer een hele stapel dvd’s! Help! Hoe kom ik er ooit doorheen!?

Donderdag 21 september

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Het lijkt wel kerst! Net een bak met cadeautjes! Het is alweer lekker druk met pakketjes, maar die drukte zal nog wel verder toe gaan nemen als we dichter bij december komen!

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Vandaag hoorde ik dat er gisteren een grote natuurbrand uitgebroken was op Gran Canaria. Ik was gelijk bezorgd en checkte de rest van de dag steeds hoe of het ervoor stond. Daar vrat ik een halve zak chips bij leeg.

Vrijdag 22 september

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Dit is niet mijn foto, maar stond bij veel nieuwberichten van de brand. Dit is de weg naar de top van Gran Canaria waar ik ook al vele malen gereden heb in de bus. Het doet echt pijn om die beelden te zien. Mijn hart huilt alsof het mijn eigen eiland is die in vlammen op gaat. Ook wonen vrienden van mij op Gran Canaria, zij zijn daar geboren en getogen, maar wonen gelukkig niet in de getroffen gebieden. Omdat het vuur zich zo snel verspreidde maakte ik mij daarom wel des te meer zorgen en was ik er zo mee bezig dat ik vandaag zelf geen foto’s maakte. Gelukkig had ik wel een heel klein beetje afleiding omdat ik vandaag een dagje extra kon werken.

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Deze foto is genomen door iemand vanuit San Mateo, een van de getroffen dorpjes van de brand terwijl het vuur nog volop woedde. Er werd gesproken over een tsunami van vuur. Dan kun je je wel voorstellen hoe erg dit vuur was. Door de harde wind kon het vuur zich enorm snel verspreiden. Het vuur heeft dagen gewoed en is nu (zaterdagmiddag 23 sept) zo goed als onder controle. Maar nog niet volledig gedoofd. Diverse gemeenten/ dorpjes waar ik meerdere keren geweest ben zijn getroffen. Onder anderen; Tejeda, Tirajana, Telde, Ingenio en Aguïmes. Ruim 800 mensen werden geëvacueerd en velen zijn alles kwijt door de brand. Ook is er een 60 jarige vrouw overleden die haar dieren los wilde laten voordat ze vluchtte. Ze werd gevonden op 600 meter vanaf haar huis. Vreselijk gewoon. De oorzaak wordt onderzocht, maar een natuurlijke oorzaak is al wel uitgesloten. De brand is waarschijnlijk ontstaan door nalatigheid.

Zaterdag 23 september

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Natuurlijk vandaag ook weer gewerkt en zoals te zien is heb ik deze maand al 27 uur extra gedraait! En nog 1 werkweek te gaan dus daar komen nog wel lekker wat uurtjes bij, want dinsdag gaat het ook weer druk worden!

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Na mijn werk haalde ik wat boodschappen waaronder een gesneden bal gehakt voor op brood. Leuke aanbieding en lekker!

Zondag 24 september

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Weer even een rondje prullenbakken legen gedaan vandaag en weggegooit, dus het huis is weer netjes! Voor degenen die zich af vragen wat ik op mijn prullenbak heb zitten; stickers van vlinders! Zo is de bak gelijk wat minder saai. En ik weet gelijk welke bak de plastic bak is.

Van slag door grote brand GC - MyA week 10
Ook maakte ik vandaag alvast mijn nieuwe weekplanning en ging druk aan de slag voor mijn blog. Ik schreef diverse artikelen waarvan dit er eentje is die deze week online komt. Ik vind het echt helemaal leuk om zoveel meer te schrijven dan voorheen!

Wat deed jij afgelopen week? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *