The secret review

The secret review. Vorige week konden jullie lezen hoe ik mijn visionboard maakte en zien wat er op die van mij staat. Deze week geef ik jullie mijn review van het boek ‘the secret’.

The secret review

The secret review

The secret review. Afgelopen kerst kreeg ik dit boek cadeau omdat dat een van de dingen was die op mijn verlanglijstje stond. Ik had er al veel over gehoord, dus ik was zelf nieuwsgierig geworden. Vandaag vertel ik jullie wat ik van dit boek vond.

De secret vertelt eigenlijk over het geheim van het leven, hoe je alles voor elkaar kunt krijgen wat je maar wilt. Mits je het geheim toepast.

Voor sommige klinkt dit vast als de grootste onzin ter wereld in de oren, maar ik vind dat soort dingen wel interessant. Ik ben vaak van eerst zien en dan geloven.
Naar mate ik verder kwam in dit boek realiseerde ik me eigenlijk steeds meer dat ik voor een heel klein deel the secret al toepas op een positieve manier. Namelijk wanneer ik aan een nieuwe maand begin op mijn werk qua overuren.
Ik besluit dan altijd; deze maand wil ik minimaal zoveel overuren draaien. En sinds ik dat ben gaan doen is dat ook elke keer uitgekomen. Gewoon omdat ik erin geloofde dat dat mij ging lukken. En als het dan even erop leek dat het niet ging lukken, dacht ik; doei, het gaat gewoon lukken! En dan lukte het.

En omdat ik dus met eigen ogen gezien heb dat dit echt werkt, geloof ik er ook in en ga ik dit verder in mijn leven toepassen. Een begin daarmee heb ik al gemaakt. Elke dag even dankbaar zijn voor wat ik heb en denken over wat ik nog graag zou willen hebben, doen of bereiken en geloven dat dat mij ook gaat lukken.

Hoe heerlijk is het dat je dit eigenlijk gewoon bij alles in je leven toe kunt passen. Hoe het je gaat lukken maakt niet uit, daar hoef je je niet druk om te maken. Dat regelt het universum voor je, maar geloof gewoon dat het je gáát lukken. Dan kom je er wel.

Tot slot

Wil je wat uitgebreider lezen hoe dit werkt, lees dan mijn artikel wat ik al schreef over het geheim en hoe je dat toepast.

Toch heb ik tijdens het lezen van dit boek weer nieuwe dingen geleerd en weet ik waarom mij nog niet alles gelukt is en dat komt door teveel negativiteit. Je bent zo snel geneigd om te denken; oh dat lukt mij nooit. En dan zegt het universum; ok, uw wens is mijn bevel. Dus dan lukt het je ook niet.

Daardoor ben ik van mening dat dit een heel leerzaam boek is voor iedereen. Moet je dit boek gelezen hebben? Ja!! En probeer het gewoon eens uit. Begin met iets simpels en wanneer je merkt dat het gelukt is, kun je verder gaan met wat groters. Ook word je je zo wat meer zelfbewust. Doordat je je bedenkt dat jij ook vaker negatief denkt dan je eigenlijk dacht. Kort om dit onderwerp/ boek is echt enorm interessant!

Gaan jullie the secret lezen? Of hebben jullie hem al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *