Stuur eens een kaartje!

Stuur eens een kaartje! Vorige week konden jullie mijn musical review van ‘On Your Feet!’ lezen. Deze week zeg ik; stuur eens een kaartje! Dat zeg ik niet omdat ik bij de post werk, maar omdat ik oprecht blij word van echte kaartjes ontvangen. In plaats van alleen een social media felicitatie. Die vind ik zo afstandelijk.

Stuur eens een kaartje

Stuur eens een kaartje! Ja jij daar. Want als er iemand jarig is, of iemand gaat even door een nare periode of iemand heeft iets moois bereikt. Hoe leuk en lief is het dan om gewoon even een kaartje te sturen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit als je daar geen zin in hebt. Het kan ook gewoon via zo’n site als b.v. Greetz.

Geen excuus meer ‘ik had geen kaart in huis’ of ‘ik had geen postzegels meer’. Ik vind het zelf namelijk altijd enorm leuk om kaartjes te krijgen als ik jarig ben, of met de kerst, of gewoon zomaar!
Zelf zet ik mijn kaarten altijd weken lang op het dressoir neer (ok met kerst hang ik ze op, want dan staat mijn dressoir vol).

De laatste jaren merk ik steeds meer dat mensen je op social media wel feliciteren, maar geen kaartje meer sturen. Lekker makkelijk en afgeraffeld vind ik dat. Tuurlijk is het leuk dat mensen een berichtje achter laten, begrijp me niet verkeerd. Maar als iemand een échte kaart stuurt dan word ik daar veel blijer van. Omdat iemand dan écht moeite voor me gedaan heeft. En mij dus belangrijk genoeg vond om een kaart uit te zoeken (online of thuis/ in de winkel) en die naar mij op te (laten) sturen. Daar word ik gewoon oprecht gelukkig van.

Waarom ik zo van kaartjes hou

Felicitaties via social media kan je niet thuis neerzetten. Echte kaarten wel. Zo word ik er steeds weer aan herinnert dat er nog steeds genoeg lieve mensen om mij heen zijn die moeite voor me doen. En wie wordt daar nou niet blij van?! Want iedereen kan wel wat extra aandacht en liefde gebruiken van de mensen om zich heen.

Zelf probeer ik dan ook altijd om de mensen met wie ik om ga ook een kaartje te sturen voor hun verjaardag. Zo kijk ik altijd in het weekend al in mijn agenda, waar ik verjaardagen noteer, om te kijken wie er jarig zijn. En dan kijk ik tussen mijn kaarten welke ik leuk vind voor die persoon. Ik schrijf de kaart alvast gelijk en plak er ook meteen een postzegel op. Zo is de kaart al klaar wanneer hij op de post moet en kost het me geen extra tijd meer op dat moment. En mocht je geen postzegel in huis hebben? Dan kun je via de app van de post natuurlijk ook gewoon aangeven dat je iets te verzenden hebt en er een code op schrijven, dat is dan je postzegel.

Zeg hier onder eens eerlijk; ben jij ook zo iemand die mensen alleen via social media feliciteert? Of stuur jij wel nog gewoon gezellig een kaartje? #nospon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *