Spaarrekeningen beter ingedeeld

Spaarrekeningen beter ingedeeld. Vorige week konden jullie mijn review over het boek ‘Zomertijd’ van Suzanne Vermeer lezen. Deze week vertel ik jullie hoe ik mijn spaarrekeningen beter indeelde.

Spaarrekeningen beter ingedeeld

Spaarrekeningen beter ingedeeld

Spaarrekeningen beter ingedeeld. Ik had voorheen 5 spaarrekeningen. Waarom zoveel? Denk je misschien. Want er zijn ook genoeg mensen die dit enorm onoverzichtelijk vinden en het liefst al hun geld op 1 hoop gooien. Maar dat demotiveert mij enorm.

Ik wil geen spaarrekening waar voor elk wissewasje geld vanaf gehaald wordt. Ik wil dat mijn spaarrekening blijft groeien, in plaats van steeds weer dat jojo effect. Want dat motiveert mij totaal niet om te gaan/ blijven sparen.

Daarom maakte ik een tijdje terug 5 spaarrekeningen aan. Maar over 1 rekening was ik totaal niet tevreden. Daar stond geld op voor; buffer, kleding en uitjes en weet ik het wat allemaal nog meer. Dus gaf ik mijn spaarrekeningen andere namen en opende ik er nog eentje extra.

Wellicht denk je nu; huh? Ik zie toch maar 3 spaarrekeningen op de foto? Dat klopt! Ik heb er namelijk 3 bij de ING en 3 bij Moneyou. Dit omdat je bij Moneyou (kwartaalspaarrekening) veel meer rente krijgt dan op de ING spaarrekeningen.

Wat heb ik veranderd?

Bij Moneyou heb ik nu; Vakantie, Huis kopen en tot slot Verhuizen en verbouwen.
Bij ING heb ik nu: Buffer, Extra hypotheek aflossen en tot slot Kleding & Uitjes.
Over deze laatste ben ik nog niet helemaal uit of ik dit gecombineerd ga laten of dat ik toch nog een extra rekening daarvoor ga openen zodat écht alles uitgesplitst is. Maar dat moet in de praktijk blijken of dit voor mij werkt of niet.

Ik ben op dit moment énorm tevreden met hoe ik alles nu verdeeld heb en ik vind dit nu veel overzichtelijker dan hoe ik het eerder had. Plus dat ik er heel blij mee ben dat er nu eigenlijk maar 1 rekening is die dat jojo effect gaat hebben en dat is ‘kleding & uitjes’. De rest gaat gewoon lekker groeien. De extra aflossen hypotheek gaat ook wel jojo’en, maar dat is maar eens per jaar. Eind van het jaar als het geld eraf gaat en begin van het jaar groeit hij dan steeds weer. En dat is niet erg omdat je dat terug ziet in je maandelijkse lasten.

Spaar jij ook? En hoe heb jij je spaarrekening(en) ingedeeld?

3 thoughts on “Spaarrekeningen beter ingedeeld

 1. Hoe kies je dan hoeveel geld je ‘inlegt’ per spaarrekening? Stort je elke keer als je salaris hebt geld op alle spaarrekeningen ? Daar was ik wel benieuwd naar 😉

  1. Momenteel ben ik ze stuk voor stuk een beetje aan het vullen. Praktisch alles was leeg of bijna leeg. Dus nu zet ik alleen op de uitjes rekening een vast bedrag per maand. Verder kijk ik hoeveel salaris ik krijg en aan de hand daarvan kies ik waar het heen gaat. Omdat ik natuurlijk geen maand dezelfde overuren draai, verschilt mijn salaris ook elke maand weer. Een beetje naar volgorde van belangrijkheid doe ik het nu. Dus bijvoorbeeld omdat iets als eerste betaald of gekocht moet worden, of omdat het bedrag het hoogste is, zet ik dat er als eerste op. Want tegen hoge bedragen zie ik altijd op, dus voor mij voelt het dan het lekkerste om dat als eerste te doen. Daarna blijven dan de kleinere bedragen over en dan gaat het ook in een keer een stuk sneller.

   Maar als ik m’n briefje van m’n visionboard afgewerkt heb, dan ga ik sowieso als eerste mijn buffer rekening goed aanvullen. Want als die niet gevuld is ontstaan er ook makkelijk weer problemen wanneer er iets kapot gaat in huis wat vervangen moet worden. Plus het is wel zo fijn dat als ik ga verhuizen dat ik daar dan b.v. ook een nieuwe vloer van kan betalen mocht de verhuizen/ verbouwen rek. leeg zijn. Dus dat is hoe ik het op dit moment doe. Voor b.v. kleding zet ik even eenmalig een bedrag erop en verder koop ik dan gewoon even geen kleding/ schoenen meer omdat ik dan verhuizen belangrijker vind. Uitjes zijn belangrijk voor m’n blog zodat ik er over kan schrijven dus daar blijf ik wel standaard maandelijks geld op zetten.
   Hopelijk is je vraag zo een beetje beantwoord?

   Maar als ik in de toekomst alle spaarrekeningen gevuld heb zodat overal iets op staat, doe ik het anders. Dan gaat eerst de verhuizing voor, dan gaat er zoveel mogelijk op de spaarrekeningen die daarvoor bedoeld zijn. En als dat achter de rug is dan wil ik op alle rekeningen een vast bedrag per maand zetten. En alles wat ik dan extra verdien bekijk ik dan per keer waar ik dat neerzet, of wellicht verdeel ik dat dan in gelijke bedragen. Dat weet ik nog niet helemaal precies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *