Sfeer in huis creëer je zo

Sfeer in huis creëer je zo. Vorige week kon je mijn tips lezen over hoe je kunt ontspannen. Deze week heb ik het over hoe je sfeer kunt creëren in huis.

Sfeer in huis creëer je zo

Sfeer in huis creëer je zo

Sfeer in huis creëer je zo. Ik kijk veel woonprogramma’s op tv. Gewoon omdat ik het leuk vind om te zien hoe mensen hun huis inrichten en omdat ik het leuk vind om te zien wat huizen kosten en wat je van diverse huizen kunt verwachten.

Heel vaak hoor ik mensen dan het verkeerde zeggen. Namelijk ‘dit huis heeft geen sfeer’. Guys, sfeer creëer je zelf. Door middel van het uitkiezen/ samenstellen van je meubels, de kleur van je muren en je accessoires. Dat is wat de sfeer maakt in huis.

Wat die mensen meestal bedóélen te zeggen is dat het karakter/ de stijl van het huis niet bij ze past, dat ze dat niet mooi vinden of daar niks mee hebben. Want door de jaren heen zijn er natuurlijk diverse bouwstijlen geweest. En niet alles ligt iedereen. Zo heb ik niks met van die hele oude huizen waar je nog van die lelijke drukke tegelvloeren hebt en glas in lood ramen. Vreselijk! Maar anderen vinden juist dat weer prachtig.

Maar als je sfeer wilt creëren in je eigen huis kun je dat het beste doen door met accessoires te gaan spelen. Zoek eens wat rond op Pinterest en Google. En maak ook zoiets in je woonkamer. Gebruik bijvoorbeeld kaarsjes op een leuke manier, maar vergeet ook niet om (nep)planten toe te voegen, want ook die doen een hoop voor de sfeer in je huis! En ook kunst kan een leuke toevoeging zijn.

Vergeet niet om persoonlijkheid toe te voegen!

Wat verder ook belangrijk is om sfeer te creëren:  persoonlijke dingen toevoegen. Zoals foto’s waar jij op staat met je grote liefde of met mensen uit je familie. Of misschien wel met je beste vriendin. Want soms maken mensen de mooiste dingen na van Pinterest, maar nog is het nog niet helemaal af omdat het persoonlijke stukje ontbreekt.

Zelf heb ik 4 fotolijstjes opgehangen met daarin foto’s van mezelf (op vakantie) op een mooie locatie, een vakantiefoto van mijn favoriete bestemming, een van mezelf met mijn moeder en eentje met vriendinnen. Dat maakt het al gelijk heel persoonlijk. En ik heb je ook nog eens op een leuke speelse manier opgehangen zodat het niet saai wordt.

Wat heb jij in jouw huis of kamer gedaan om te zorgen dat er een leuke sfeer aanwezig is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *