Review Moe ik kan een salto van Aad van Toor

Review Moe ik kan een salto van Aad van Toor. Vorige week konden jullie lezen dat ik genomineerd werd voor een Liebster Award. Deze week dan eindelijk mijn review over het boek van Aad van Toor.

Review Moe ik kan een salto van Aad van Toor

Review Moe ik kan een salto van Aad van Toor

Review Moe ik kan een salto van Aad van Toor. Vandaag dan eindelijk mijn review van het boek waar ik al zo’n lange tijd in aan het lezen was. Maar helaas kon ik maar steeds kleine stukjes lezen omdat ik gewoon te druk was om er eens goed voor te gaan zitten. En omdat het boek nogal dik is heeft het dus eventjes geduurd. Maar beter laat dan nooit!

In dit boek vertelt Aad op vrijwel chronologische volgorde hoe de carrières van hem en Bas gelopen zijn. Het begint al bij Aad op school, je leest onder andere hoe het er daar aan toe ging en zo komen we stukje bij beetje steeds dichterbij het Bassie en Adriaan avontuur.

Bij Bassie en Adriaan vond ik Aad altijd al zo goed vertellen als hij verhalen vertelde of iets uitlegde, dat is in dit boek niet anders. Het leest heel prettig weg en er komen ook veel leuke en grappige stukjes in voor.

Grappige stukjes

Een van die grappige stukjes; Aad had een papegaai Kobus en als Aad aan het schrijven was kwam Kobus bij hem zitten. Als Kobus dan niet genoeg aandacht kreeg pakte Kobus Aad zijn pen af en vloog ermee weg. Heerlijk verhaal! Ik heb hardop gelachen toen ik dit las.

Net als het stukje over de cameraman die er met de opnames vandoor gegaan was en dat Bas toen de politie belde. ‘Waarop de politie zei; wat moeten wij daaraan doen? En Bas zei; ik stel een wedstrijdje voor, wie het eerste bij Fred is. Als jullie er als eerste zijn, kom je met ons filmmateriaal de deur uit. Maar als ik er als eerste ben komt Fred via het raam naar buiten. Een half uurtje later bracht de politie ons het materiaal.’ Ook daar moest ik hardop om lachen. Goede tactiek om zo je eigendom terug te krijgen.

Ook komt bijna op het laatst nog Aad zijn gevecht tegen kanker aan bod, maar gelukkig kon het boek wel weer positief worden afgesloten!

Kortom: een echte aanrader en zeker voor de Bassie en Adriaan fans, want er staan ook hele leuke verhalen in van dingen die ze meemaakten tijdens de opnames.

Hoe lijkt dit boek jou? Zou jij het willen lezen? En waarom wel of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *