Recept hartige taart

Recept hartige taart. Vorige week konden jullie lezen hoe ik geheten zou hebben als ik een jongen geweest was. Deze week geef ik jullie mijn recept voor hartige taart.

Recept hartige taart

Recept hartige taart

Recept hartige taart maken. Ooit leerde ik op school deze hartige taart maken. Tot op de dag van vandaag maak ik hem nog steeds, gewoon omdat ik het zo lekker vind!

Dit zijn de benodigdheden. Een springvorm, 4 eieren, achterham, strooikaas, gemalen peterselie en koffiemelk. Natuurlijk ook nog roomboter bladerdeeg. Bekijk zelf even hoeveel velletjes je nodig hebt. Maar met 4 zou je in principe wel uit moeten komen. Eventueel kun je peper en zout gebruiken om het nog verder op smaak te brengen, maar zelf vind ik dat niet nodig. De oven (onder – boven warmte) verwarm je voor op 225 graden.

Je begint om de springvorm te bekleden met bladerdeeg. Je bedekt de bodem helemaal en de rand van de springvorm tot ongeveer de helft. De springvorm niet invetten! Dan valt je bladerdeeg omlaag. Je kunt natuurlijk wel gewoon bakpapier gebruiken voor op de bodem die je aan de zijkanten uit laat steken, zie de foto hierboven hoe ik dat gedaan heb.

Daarna klop je de 4 eieren los tot het geheel een egale kleur heeft en dan voeg je de koffiemelk toe. Meestal gebruik ik 2 kuipjes en dat is prima. Bedek vervolgens je bladerdeeg bodem met ham (hoeveel je wilt naar eigen inzicht, ik zorg altijd ervoor dat de ham nooit ergens dubbel ligt dan vind ik het te overheersend worden).
En tot slot gooi je je ei-mengsel daar bovenop. Je strooikaas en peterselie eroverheen strooien en hij kan de oven in!

Dan zet je de taart 15 tot 20 min in de oven en dan is hij klaar! Heel eventjes laten afkoelen tot de ergste hitte eraf is om hem dan vervolgens lekker warm op te eten, want dat is wel echt het lekkerste! Maar koud kan ook. Net wat je voorkeur heeft.

Eet smakelijk!

Ga jij deze heerlijke hartige taart ook maken?

2 thoughts on “Recept hartige taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *