Probeer die swipe cultuur eens te vermijden!

Probeer die swipe cultuur eens te vermijden! Vorige week konden jullie lezen hoe je zelf je eigen lightbox symbolen kunt maken en deze week mijn mening over de swipe cultuur.

Probeer die swipe cultuur eens te vermijden!

Probeer die swipe cultuur eens te vermijden! Laatst was op tv dat er steeds meer een swipe cultuur aan het ontstaan is. Wat ze daarmee bedoelden? Dat mensen steeds meer zo gaan reageren als op de app Tinder. Staat een hoofd van een persoon je niet aan terwijl je die niet eens kent? Ok weg. Volgende.

Ik moet zeggen dat me dat echt enorm irriteerde. Want waarom zou je iemand die je niet eens kent gelijk moeten beoordelen op uiterlijk? Wat the hell boeit het of iemand knap is of iets minder knap? Het gaat ten slotte om iemands innerlijk. En ja het oog wil ook wat, maar vaak helpt het al enorm om er gewoon goed verzorgd uit te zien.
Het is ook te idioot voor woorden dat veel meiden tegenwoordig denken dat ze dagelijks make up moeten dragen omdat ze anders ‘niet mooi’ zijn. Wat een bullshit! Toen je geboren werd droeg je ook geen make up en toen vond iedereen je prachtig!!

Je bent lelijk!

Nog zo’n ding wat ik totaal niet snap is dat mensen elkaar tegenwoordig maar lukraak lelijk noemen. Dat er dan op straat geroepen wordt naar iemand: je bent lelijk! Echt wat the fuck? Als je zoiets doet ben je zelf lelijk, van binnen. En dat is 100x erger dan iemand die (in jouw ogen) niet mooi is. Want wat bereik je ermee om iemand uit te maken voor lelijk persoon? Voel je je daar beter door of zo? Dat zou namelijk echt diep triest zijn. Als je het nodig hebt om een ander af te kraken om jezelf beter te voelen.

En ja ik heb ook wel eens gedacht vanwege iemands uiterlijk; goh jij bent zo mijn type niet om mee om te gaan. Maar dat heb ik gigantisch mis gehad. Met die persoon waarvan ik dat dacht ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds bevriend (sinds zeker ruim 10 jaar). Zo zie je maar hoe erg je je in iemand kunt vergissen door alleen maar op uiterlijk af te gaan. Dus ik zou zeggen; gooi die vooroordelen lekker over boord en leer mensen eerst eens goed kennen voordat je je oordeel vormt! Je ziet niet aan de buitenkant of iemand mooi is. Mooi zijn zit vooral van binnen.

Wat vind jij ervan dat mensen zo snel op hun uiterlijk beoordeeld worden? Vind jij ook dat je iemand eerst goed moet leren kennen voordat je kunt oordelen? (als je dan persé wilt oordelen). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *