Opruim tips

Opruim tips. Vorige week konden jullie lezen wat mijn favoriete geurkaarsen zijn. Deze week geef ik jullie wat opruim tips. Want voor sommige mensen blijft opruimen toch wel een dingetje.

Opruim tips

Opruim tips

Vandaag heb ik voor jullie diverse opruim tips. Want we willen graag allemaal een huis die er netjes uit ziet. En als er visite komt gooien we vaak onze losse troep even snel in een tas in de kast, zodat het er voor het oog netjes uit ziet. Maar we hebben vervolgens geen zin om die tas uit te zoeken en écht op te ruimen. Heel jammer, want zo wordt je troep steeds erger.

De nummer 1 tip is: zorg ervoor dat al je spullen een vaste plek hebben. Want de reden waarom we vaak niet willen opruimen is omdat we niet weten waar we iets moeten laten. En wanneer je ergens een vaste plek voor hebt, dan leg je het makkelijker weer terug op de plek waar het hoort.

Handig!

Verder is het ook handig om plastic opbergboxen te hebben, zoals op de foto hierboven. Wanneer je veel losse dingetjes hebt die je ergens kwijt wilt kun je ze dan makkelijk in zo’n box bewaren en die boxen in je kast zetten. Zo wordt je kast ook geen grote rommel. Zelf bewaar ik hier bijvoorbeeld mappen in met bladmuziek die ik ooit verzameld heb van nummers die ik gezongen heb. Ook bewaar ik er diverse schriftjes in, zodat niet alles rond slingert en dagboekjes, poëzie albums en mijn foto cd-rom’s.

Ook een hele goede tip is om eens serieus te kijken naar welke spullen je in je bezit hebt. Gebruik je het wel echt? Als je iets namelijk een jaar lang niet gebruikt hebt, dan is het niet erg waarschijnlijk dat je het echt zult missen als je het weg doet. Dit kun je eens uittesten door spullen die je een jaar niet gebruikt hebt in een doos of plastic box op te bergen. Zet deze in je berging en kijk je er dan nog een jaar lang niet naar om? Breng de inhoud dan gewoon weg zonder er nog naar te kijken.
Weet je al zeker dat je met een ding niks doet wanneer je het ziet? Doe het dan gewoon gelijk weg!

Met kleding kun je dit ook gemakkelijk doen. Wanneer je al je hangertjes ‘verkeerd om’ op hangt zodat je het niet gelijk van je rek kunt pakken maar het eerst naar beneden moet doen voordat je het eraf kunt halen, kun je dit goed testen. Hang alles verkeerd om op in je kast en wanneer je het gebruikt hebt hang je het terug op de normale manier, zodat je het de volgende keer makkelijk kunt pakken. Ga na elk seizoen eens door je kast om te kijken wat je niet gebruikt hebt. En wees dan ook eerlijk tegen jezelf. Niet gebruikt? Ok weg!

Waar te beginnen?

In de woonkamer! En als je die gehad hebt, dan ga je door naar de kasten in je woonkamer. Heb je dit klaar dan kun je stukje bij beetje verder gaan naar de overige kamers in je huis. Pak eerst de kamer zelf aan en dan de kasten die erin staan. Als je mijn verder tips op volgt, dan kun je al heel wat opruimen!

Wat verder nog heel belangrijk is, is om het ook bij te houden. Vanaf het moment dat je je huis goed aangepakt hebt, is het verstandig om eens in de zoveel maanden door je spullen heen te gaan. Dan kijk je weer of je er nog steeds hetzelfde over denkt.

Heb je het écht nodig?

Ook kun je kijken naar dingen die veel ruimte in nemen. Is het iets wat je écht nodig hebt en waar je echt een goed gevoel van krijgt? Dan moet je het niet weg doen. Maar is dat niet zo? Geeft het jou geen blij gevoel? Doe het dan gewoon lekker weg!

Je kunt namelijk echt met veel minder spullen leven dan je denkt!

Waar laat ik die zooi?

Dat is afhankelijk van hoe jij bent als persoon. Ben je iemand die snel dingen terug pakt? Breng je spullen dan gelijk nadat je ze uitgezocht hebt naar de kringloop. Weg is weg!
Ben je zo iemand die zijn spullen een jaar lang ongezien in de hoek laat staan? Dan kun je je spullen ook verkopen op marktplaats of bijvoorbeeld op een rommelmarkt.

Ik daag jou uit om ook eens kritisch naar je eigen spullen te kijken. Heb jij ook al zin gekregen om op te gaan ruimen? Ik wel! 

2 thoughts on “Opruim tips

  1. Handig die opruim tips! Ook ik maak me regelmatig schuldig aan het laten rondslingeren van ‘zooi’. Misschien toch maar eens van die plastic bakken aan gaan schaffen 😉

    Groetjes Melissa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *