On your feet musical review

On your feet musical review. Dit stond op mijn bucketlist! Op mijn verjaardag naar een musical. Klik hier om te lezen wat er nog meer op mijn bucketlist stond. En woensdag 18 oktober was het zo ver! Vorige week konden jullie mijn artikel ‘ik ben jarig’ al lezen. Deze week dus mijn review over On your feet.

On your feet musical review

On your feet musical review

Vandaag lezen jullie mijn ‘On your feet musical review’. Op mijn verjaardag vorige week woensdag was het dan zo ver. We gingen naar ‘On your feet’. Het was pas de tweede try out, dus lucky me dat ik er heen kon op mijn verjaardag.

De musical vertelt het verhaal over Gloria & Emilio Estefan. Zij (vooral Gloria) waren jaren geleden erg bekend, ook in Nederland kende iedereen Gloria haar naam wel. Zij hadden meerdere hits op hun naam in latin stijl. En als er iets is waar ik helemaal gelukkig word, dan is het wel van latin muziek & alles waar Spaans in voor komt.

En geloof me, in deze musical komt heel wat Spaans voor, dus ik was helemaal gelukkig. Zo wordt er ook Spaans gezongen, maar ook deels Spaans gesproken. Het meeste wordt daarna gewoon in het Nederlands herhaald zodat je het wel snapt als je geen Spaans kent.

Verder zijn alle liedjes gewoon in het Engels gebleven, deze zijn niet vertaald naar het Nederlands, dus iedereen kan mee zingen.

The rythm is gonna get you!

Wat ik ook leuk vond was de interactie met het publiek in het begin en de grapjes die er (vooral in het begin) in zaten. De eerste akte is vooral grappig en leuk en vrolijk. Terwijl de tweede akte een stuk serieuzer wordt door het ongeluk van Gloria incl. iedereen die in haar tourbus zat. Maar Gloria kwam er het slechtste vanaf. Je ziet haar struggle om weer de oude te worden.

Vajèn van den Bosch speelt Gloria Estefan en Jim Bakkum speelde vanavond Emilio Estefan. En beiden vond ik ze erg goed in hun rollen. Ook complimenten voor Ellen Evers die in haar rol als oma weer erg hilarisch was. Zij heeft echt komisch talent, heerlijk die vrouw! Daarnaast was daar Nurlaila Karim als moeder van Gloria, haar rol raakte mij het meeste op het moment dat ze Gloria weer in de armen sluit na haar zoveel jaar niet gezien te hebben.

Kortom een heel vrolijk maar ook meeslepende musical. Waar je als gevoelig persoon echt wel een traantje weg moet pinken in de tweede akte. Ik hoorde flink wat gesnuf om me heen. En ook een musical waar je echt niet bij stil kunt blijven zitten! Als iemand me kaartjes zou geven, zou ik zo nog een keer gaan!

On your feet musical reviewVooral de toegift/ de finale is heerlijk om te zien en horen. Normaal gaan mensen in de zaal weer zitten als ze merken dat er nog een toegift komt, maar nu bleef iedereen staan en mee swingen, erg leuk dat Nederlanders dat toch ook doen! Want op de een of andere manier zijn Nederlanders daarin toch een stuk gereserveerder, ondanks dat we bekend staan als een volk wat van feesten houdt.

Wat mij betreft is deze musical wel een echte aanrader. Dus ga vooral ook naar On your Feet! En laat me dan eventjes weten hoe het was!

Ben jij van plan om deze musical te bezoeken? Waarom wel of niet? Laat het achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *