Masterclass van Pia Douwes

Masterclass van Pia Douwes. Wie wil dat als musical liefhebber of musicalzang liefhebber nou niet? Eens in de zoveel tijd geeft Pia in samenwerking met Paul Snoek in Eemnes een masterclass. Iedereen die wil kan zich daarvoor opgeven. Zondag 19 juni jl. was het weer zo ver en ik was erbij als publiek!

Masterclass van Pia Douwes

Wat mijn foto’s betreft heb ik bewust geen masterclass-volgers op de foto gezet, maar alleen Pia en Paul. Het is al eng genoeg om daar te staan, maar ik wilde natuurlijk wel wat leuke foto’s hebben voor bij mijn artikel. Op deze foto zie je Pia staan terwijl ze luisterde naar iemand die het verhaal van het lied moest overbrengen door middel van vertellend zingen.

In totaal kregen 6 mensen een masterclass. Zij deden een zelf gekozen nummer waarbij ze gecoacht werden door Pia.
Het leuke is dat er altijd heel uiteenlopende mensen en nummers voorbij komen. Om een voorbeeld te noemen een vrouw die lekker brutaal uit haar ogen keek (sorry guys, ik weet geen namen, die onthou ik niet meer sinds mijn ongeluk als ik mensen niet ken). Ze kwam met haar eigen geschreven nummer en keek lekker brutaal iedereen aan en bracht haar tekst enorm leuk over waardoor ik met een big smile zat te kijken.

Ook hier is iemand haar verhaal aan Pia aan het vertellen (al zingend). Daarbij kwamen de emoties flink los. Heel mooi om te zien. Als zoiets gebeurt denk ik altijd; wat enorm stoer dat iemand het lef heeft om dat zo open te laten zien.

Sowieso al heel stoer dat mensen daar gaan staan. Een masterclass krijgen is al eng omdat je aan jezelf gaat werken, laat staan als er ook nog eens publiek bij is die allemaal hun oordeel hebben.
Maar toch vind ik het wel heel gaaf om erbij te kunnen zijn, want ook als je zelf geen masterclass krijgt is het evengoed leerzaam!

Zeker als Pia hem geeft, want er kwamen weer heel wat levenslessen voorbij die voor mij heel herkenbaar waren of waarvan ik dacht; jep, daar heb je ZO gelijk in. En soms ook dingen waar je zelf eigenlijk helemaal niet bij stil staat.

Uiteindelijk hebben we ruim 4 uur daar gezeten. Uiteraard wel met een pauze tussendoor. Maar ik heb een topmiddag gehad!

Uiteraard hield Paul na afloop nog een bedank praatje om de pianiste, masterclass-volgers en Pia te bedanken. Ook overhandigde hij een bos bloemen aan Pia ‘in de kleur van de gordijnen die voor de spiegel hangen’ (aldus Paul). En na afloop gingen de masterclass-volgers nog even met Pia op de foto.

En toen was het weer tijd om naar huis te gaan!

Was jij ook bij de masterclass aanwezig, of deed je zelf mee? Laat even hieronder een reactie achter! Vind ik leuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *