Leuke winkelcentra op Gran Canaria

Leuke winkelcentra op Gran Canaria. In dit artikel vertel ik jullie over leuke winkelcentra op Gran Canaria. Allen in- of in de buurt van het meest toeristische gebied van het eiland: Playa del Inglés.

Leuke winkelcentra op Gran Canaria

Leuke winkelcentra op Gran Canaria

Leuke winkelcentra op Gran Canaria. In dit artikel vertel ik jullie welke winkelcentra op Gran Canaria ik de moeite waard vind om te bezoeken. De meeste winkelcentra bevinden zich in Playa del Inglés, maar er zit er ook eentje tussen die zich in San Fernando bevindt. San Fernando ligt tegen Playa del Inglés aan en is dus ook niet ver weg en leuk om te bezoeken.

Yumbo (Playa del Inglés)

Leuke winkelcentra op Gran Canaria
De Yumbo is een leuk winkelcentrum waar je rustig de hele dag door kunt brengen.

Leuke winkelcentra op Gran Canaria
Zoals je op bovenstaande foto wellicht kunt zien heeft de Yumbo meerdere etages. Op de etage waar je binnen komt lopen kun je al volop shoppen. Neem je de trap 1 etage omlaag zijn daar ook tal van leuke winkels te vinden. Afgewisseld met enkele eettentjes.

Ga je dan vervolgens nog 1 trap naar beneden dan vindt je daar een openbaar toilet. Verder vind je er ook diverse barretjes die meestal pas ’s avonds geopend zijn.

Kasbah & Plaza (Playa del Inglés)

Leuke winkelcentra op Gran Canaria
Ook vrij bekend in Playa is de Kasbah. Ook hier zijn een aantal leuke winkeltjes te vinden met b.v. kleding en tassen. Afgewisseld met soms wat eettentjes waardoor sommige gedeeltes wat stiller lijken, omdat deze tentjes in de ochtend nog niet open zijn.

Leuke winkelcentra op Gran Canaria
Wanneer je klaar bent met shoppen, neem dan de zij uitgang. Dan kom je het shopping center uit aan de zijkant van dit witte kerkje. Daar tegenover vindt je namelijk gelijk het volgende shopping center.

Leuke winkelcentra op Gran Canaria
Als je met je rug naar de ingang van het witte kerkje staat zie je het volgende shopping center liggen: Plaza.

Leuke winkelcentra op Gran Canaria
Neem je de eerste trap naar beneden dan kom je hier uit. Op deze verdieping zitten hier buiten al gelijk wat winkeltjes. Op een gegeven moment loop je naar binnen het overdekte gedeelte in. Hier vind je weer een openbaar toilet. En ook hier zijn weer hele diverse winkeltjes te vinden. Helaas staan sommige panden leeg, maar dat doet niet af aan de leuke winkels die er nog wel zitten! Dus ook Plaza is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Tropical (Playa del Inglés)

Leuke winkelcentra op Gran Canaria
Ook Tropical is erg leuk om te bezoeken. Ook hier kun je genoeg diverse winkels vinden.

Leuke winkelcentra op Gran Canaria
De ingang zelf zou je verwachten aan de voorkant, bij de vorige foto, maar de echte ingang zit aan de kant van de boulevard. Wel zitten er aan de voorkant ook al wat winkeltjes. Maar wil je op de plek van deze foto komen, dan naam je de trap naar beneden aan de kant van de boulevard. Sla vervolgens linksaf, ga de deur door rechtsaf, loop de gang door en je komt hier terecht.

Op de plek waar je het gebouw binnen loopt kun je ook gebruik maken van een openbaar toilet. Altijd erg fijn. Vooral omdat je in zo’n warm land toch altijd extra veel water drinkt en dus ook extra naar de wc moet.

Volgens mij is Tropical niet heel erg bekend onder de meeste toeristen, maar zelf vind ik dit centrum toch wel een bezoekje waard.

Bellavista (San Fernando)

Van Bellavista in San Fernando helaas geen foto, maar dit winkelcentrum is wel een aanrader. Zelf gaan wij hier altijd gelijk op de eerste dag heen omdat er bovenin een hele grote Hiperdino supermarkt zit. Hier doen we dan gelijk onze inkopen, want dit is de goedkoopste supermarkt. In dit centrum zitten diverse kledingwinkels. Een hebbedingen-winkeltje waar ze echt van alles hebben van souvenirs tot hele handige dingen en een beetje Xenos-achtig. Dus daar ben je echt wel even zoet.
Verder zitten er ook nog schoenenwinkels en her en der een eettentje. En ook in dit shopping center is weer een openbaar toilet te vinden.

Boulevard van Playa del Inglés

Leuke winkelcentra op Gran Canaria
Ook op het stukje boulevard dat aan het strand zit zijn naast de tal van eettentjes diverse leuke winkeltjes te vinden waar je leuk kunt shoppen. Zowel overdag als in de avond is het erg gezellig om hier rond te lopen. Ook hier zit een openbaar toilet, deze kost 50 cent per keer dat je ervan gebruik maakt.

Welk winkelcentrum lijkt jou het leukste? 

2 thoughts on “Leuke winkelcentra op Gran Canaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *