Koffer inpak tips

Koffer inpak tips. Vorige week had ik voor jullie al een inpak lijst vakantie klaar staan en deze week geef ik jullie tips om je koffer handig in te pakken!

Koffer inpak tips

Koffer inpak tips! Tip nummer 1

Vandaag koffer inpak tips. Mijn eerste en belangrijkste tip is zorg ervoor dat je een inpak lijst hebt. Want als je die hebt dan heb je een handig overzicht van wat je mee moet/ wilt nemen en zo gaat het inpakken een stuk sneller.

Tip 2

Ten tweede is het natuurlijk heel belangrijk om te weten hoeveel kilo je mee mag nemen in totaal zodat je kunt bepalen wat je wel en niet mee wilt nemen. En hoe je dit gaat verdelen. Alleen handbagage of ook gewoon ruimbagage?

Tip 3

Als je wat langer op vakantie gaat, of je gaat naar een land waar je nog nooit geweest bent, neem dan gewoon ook ruimbagage mee. Je ziet daar naar alle waarschijnlijkheid allemaal leuke dingen die je mee naar huis wilt nemen als souvenir of als cadeaus voor vrienden en/ of familie. En zo kun je dit ook gewoon doen. Wanneer je bijvoorbeeld naar een bestemming gaat waarvan je weet dat je veel mee naar huis neemt is het slim om bijvoorbeeld een hoger aantal kilo te kiezen. Dit is voordeliger dan wanneer je naar huis gaat met overgewicht want dan betaal je ontiegelijk veel.

Mag je bijvoorbeeld 30 kilo meenemen? Dan kun je dit verdelen over meerdere koffers. Je handbagage koffer mag altijd gratis het ruim in! Dus als je slim bent neem je een extra rugtas mee die je op de terugweg kunt gebruiken als handbagage. Zodat je kleine handbagage koffer het ruim in kan! Je kunt natuurlijk ook gewoon een pakket maken op de bestemming en die naar huis sturen de dag dat je weg gaat of een dag ervoor. Zodat je hem thuis zelf in ontvangst kan nemen. Wel moet je dan vaak opgeven wat erin zit.

Tip 4

Gebruik een bagage weger! In het artikel wat ik daarover schreef kun je uitgebreid lezen waarom ik dit aanbeveel. Maar kort gezegd; zo weet je altijd hoeveel gewicht je bij je draagt. Tel er voor de zekerheid nog 2 kilo bij op en je zit gegarandeerd goed! Geen overgewicht. Dus ook niet meer extra betalen op het vliegveld op de terugweg, want dat wil niemand!

Tip 5

Stop de dingen die je gelijk wilt kunnen pakken, of die je niet wilt verliezen in je handbagage. Het kan wel eens gebeuren dat je koffer kwijt raakt of later aan komt. En je handbagage heb je natuurlijk gelijk al zelf bij de hand. Het is dus zinvol om er ten minste 1 setje ondergoed in te stoppen en bijvoorbeeld je elektronica en geld. En bijvoorbeeld ook de pil en wat je nog meer belangrijk vindt.

Tip 6

Zorg dat je zoveel mogelijk mini’s mee neemt in plaats van het gewone formaat. Je kunt mini’s krijgen van: shampoo, douchegel, tandpasta en van deo. Als je van al deze dingen een mini mee neemt heb je meer dan genoeg bij je én het scheelt je enorm in het gewicht. Ook kun je zelf kleine potjes aanschaffen en daar wat in gieten voor op vakantie vanuit je grote productverpakkingen.

Tip 7

Delen! Ga je samen op reis en neem je zonnebrand en aftersun mee? Spreek dan af dat jij de zonnebrand mee neemt en je reisgenoot de aftersun. Zo is het gewicht verdeeld en neem je geen dubbele dingen mee. Dit zijn vaak zulke grote verpakkingen dat je er je hele reis meer dan genoeg aan hebt. Ook wanneer je samen doet met deze dingen.

Tip 8

Neem je eigen strandhanddoek mee. Ik heb zelf een strandhanddoek die aan de bovenkant net een hoes is zodat je hem om de stoelleuning kunt hangen. Hierdoor valt hij niet de hele tijd naar beneden, reuze handig! Daarom neem ik altijd zelf mijn strandhanddoek mee. Wel past hij dan nét niet helemaal op je stoel, aan het voeteneinde hou ik altijd een stukje over. Maar hiervoor pak ik dan gewoon een handdoek van het hotel mee. Deze stop ik niet extra in mijn bagage.
Op de terugweg is mijn strandhanddoek erg handig om dingen in te wikkelen die niet kapot mogen gaan!

Tip 9

Haal een plaatselijke krant en neem een rolletje plakband mee met een klein schaartje. Zo kun je breekbare aankopen goed inpakken zodat ze niet kapot gaan op de terugweg. Want dat is zonde! Ook kun je deze breekbare producten nog extra inpakken. Rol ze in je strandhanddoek of in kleding, zo hebben ze extra bescherming.

Tip 10

Check wat je hotel aanbiedt voor faciliteiten. Vaak liggen er op de hotelkamer wel zeepjes en een shampoo en/ of douchegel. Dan hoef je dit dus niet zelf mee te nemen. Scheelt weer wat gewicht! Tenzij je natuurlijk graag je eigen merk wilt gebruiken van shampoo. Zelf neem ik wel altijd mijn eigen shampoo mee omdat dit gewoon fijner is voor mijn haar. Doe ik dit niet dan wordt het namelijk snel vet en dat wil je ook niet op vakantie!

Tip 11

Je vliegtuigoutfit! Denk hier slim over na. Wil jij graag wandelschoenen meenemen voor excursies én sandalen? Trek dan je wandelschoenen/ sneakers aan in het vliegtuig, want deze zijn zwaarder dan sandalen en/ of slippers. Ook is het slim om qua kleding met laagjes te werken.

Zelf wil ik altijd graag een lange dunne zomerbroek mee voor in de avond als ik naar de zon ga, omdat het soms snel kan afkoelen. Deze trek ik dan in het vliegtuig aan met een legging eronder, omdat het in het vliegtuig vaak een stuk frisser is. En uiteraard in Nederland ook wanneer je weer terug komt. Helemaal wanneer je terug komt in de nacht!

Ook wil ik altijd een vestje mee voor in de avond, dus in het vliegtuig heb ik ook qua bovenkleding laagjes aan. Een shirt met een vest erover. Zodra je geland bent en het warm is kun je je vest om je middel knopen (of even opbergen in je handbagage mits daar ruimte voor is).

Tip 12

Maak matching outfits. Wanneer je ervoor zorgt dat je een shirtje niet alleen op je korte broek aan kunt maar ook op je zomerse lange avondbroek is dit super functioneel. Scheelt weer een extra shirt meenemen. Wanneer je naar de zon gaat kun je als vrouw ook heel gemakkelijk jurkjes meenemen. Het is maar 1 kledingstuk en het scheelt je weer combinaties uitzoeken. Het zelfde geldt natuurlijk voor playsuits en jumpsuits. Ideaal! Zelf draag ik op vakantie de meeste tijd jurkjes, dus hoef ik bijna geen broekjes en shirts mee te nemen.

Tip 13

Wasmiddel! Wanneer je 2 weken of langer op vakantie gaat neem dan wasmiddel mee. Zo kun je ervoor zorgen dat je maar voor 1 week kleding mee hoeft te nemen. Wanneer je veel zweet was je gewoon je kleding tussendoor en hang je het buiten te drogen, dan kun je het binnen no time weer gewoon aan.

Tip 14

Halveer je kleding. Stel je gaat 20 dagen weg, neem dan gewoon voor 10 dagen kleding mee. Je kunt het altijd even buiten te luchten hangen en/ of wassen op de hand (sommige hotels bieden ook een wasservice aan). Dit scheelt een hele hoop ruimte in je koffer. En waarschijnlijk heb je toch de helft van de tijd je bikini aan als je naar de zon gaat, dus dat scheelt ook een hoop.

Tip 15

Rol je kleding op! Dit bespaard veel ruimte in je koffer. Dit is vooral handig op de terugweg wanneer je souvenirs of andere dingen mee terug naar huis wilt nemen. Bijvoorbeeld wanneer je net iets teveel leuke nieuwe kleding gekocht hebt tijdens je vakantie!
Veel mensen geven ook als tip vacuüm meenemen. Maar wanneer je dit op de heenweg doet, hoe ga je dit dan op de terugweg doen zonder stofzuiger? Persoonlijk vind ik dit dus absoluut niet handig! Wanneer je in een hotel zit heb je namelijk geen stofzuiger tot je beschikking.

Tip 16

Denk goed na over wat je wel en niet nodig hebt als je op vakantie bent. Je kunt het met minder af dan je denkt! Misschien heb je niet voor elke dag schoon ondergoed nodig omdat er ook dagen zijn waarop je gewoon op het strand of aan het zwembad ligt in je badkleding. Dit geldt ook voor sokken. Op vakantie loop je 9 van de 10 keer op slippers wanneer je naar de zon gaat. Hierdoor heb je dus alleen sokken nodig voor in het vliegtuig of misschien tussendoor op een wat koudere avond. 3 paar sokken zijn dan meer dan genoeg! Je kunt ze altijd tussendoor even uitwassen mocht je ze wel vaker nodig hebben.

Je kunt je sokken en ondergoed in je sandalen en tussen de band van je slippers stoppen. Dit scheelt weer wat ruimte in je koffer!

Tip 17

Laat je sierraden lekker thuis, of neem 1 setje mee. Vaak is het op vakantie namelijk veel te warm voor sierraden. Wanneer je van jezelf al weet dat je in de zomer veel minder sierraden draagt thuis, dan weet je gewoon dat je ze op vakantie ook niet mee hoeft te nemen. Zelf kan ik er heel slecht tegen als ik bijvoorbeeld iets om mijn nek heb hangen als het buiten zo warm is.

Het enige wat ik verdraag is mijn horloge. Verder niks. Heb jij dit ook? Laat je sierraden dan gewoon lekker thuis! Zo kunnen ze ook niet kapot gaan of kwijt raken.

Tip 18

Ga je nu op vakantie? Of ben je pas geweest? Maak dan eens een lijstje van dingen die je meegenomen hebt, maar die je niet gebruikt hebt. Dit lijstje bewaar je dan voor een volgende keer en zo weet je precies wat je de volgende keer niet meer mee hoeft te nemen omdat je er toch niks mee doet! Wanneer je dit na elke reis doet leer je steeds beter en beperkter inpakken. Je gaat ten slotte op vakantie en niet in een ander land wonen voor de rest van je leven.
En mocht je nou écht nog iets missen dan kun je het vrijwel altijd aanschaffen op de plek van bestemming. Dus niks aan de hand!

Dit waren mijn koffer inpak tips. Heb jij nog meer goede tips? Deel ze met elkaar in de reacties!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *