In welke landen ben ik geweest?

In welke landen ben ik geweest? Deze week vertel ik jullie in welke landen ik allemaal geweest ben in mijn hele leven.

In welke landen ben ik geweest

In welke landen ben ik geweest?

In welke landen ben ik geweest? Dat vertel ik je deze week! Ik heb nou niet bepaald super veel gereisd in mijn leven. Of in elk geval niet naar super veel verschillende landen. Maar ik heb er toch wel een aantal gehad. Voornamelijk binnen Europa en daar vertel ik jullie vandaag meer over.

Nederland

Heel voorspelbaar natuurlijk, maar toch ben ik in mijn jeugd diverse keren op vakantie geweest binnen Nederland. Ook Nederland heeft veel mooie bestemmingen die leuk zijn om eens te bezoeken. Je hoeft er niet persé naar op vakantie te gaan, maar gewoon dagjes uit zijn ook erg leuk!

België

Ook hier ben ik een aantal keren naar op vakantie geweest of gewoon een dagje weg zoals bijvoorbeeld naar een kerstmarkt in Brugge. Ook Brussel en Antwerpen heb ik gezien.

Luxemburg

Hier herinner ik me zelf eigenlijk bijna niks meer van, maar ik weet wel dat ik er geweest ben. Toen ik nog best wel jong was. Ik zou hier best nog eens naar terug willen om wat meer van het land te zien, want het schijnt erg mooi te zijn.

Duitsland

Staat met stip op nummer 1. Hier ben ik het vaakst geweest buiten Nederland. Ik heb diverse steden/ dorpen gezien zoals: Berlijn, Stuttgart, Leipzig, Kleve, Hameln. En nog veel meer wat ik nu uit mijn hoofd even niet kan opnoemen.

Oostenrijk

Ja ook Oostenrijk heb ik gehad. Een aantal jaren geleden maakten mijn moeder en ik een busreis naar Wenen. Hele mooie stad waar we toen ook zeker niet alles gezien hebben! Dus ooit willen we nog wel terug.

Frankrijk

Ook hier ben ik diverse keren geweest. Eigenlijk ben ik voornamelijk door het meest noordelijke gedeelte heen gereden om bij Euro Disney te komen. Of Disneyland Parijs zoals het tegenwoordig heet. Dus van Frankrijk zelf kan ik eigenlijk vrij weinig zeggen. Maar ook dit staat zeker nog op mijn lijstje.

Engeland

Yep, 1x ben ik in Londen geweest. Van de stad zelf heb ik toen niet heel veel gezien, want de mensen met wie ik was hadden alle bezienswaardigheden al eens gezien. Dus slechts een paar dingetjes heb ik gezien waar we langs kwamen. Verder hebben we toen lekker in het theater gezeten voor de musical Chicago.

Turkije

Ook hier ben ik 1x geweest. In Side. Ik vind Turkije een heel mooi land om te zien. Maar wat ik op die vakantie enorm irritant vond, was dat er de hele tijd overal mannetjes naar je toe kwamen. Die gingen dan gelijk aan je zitten omdat ze zo nodig een massage wilden verkopen. Rot op, blijf lekker van me af. Daar word ik echt pislink van. Dus alleen al daarom zou ik niet snel terug gaan naar Turkije. Wat wel jammer is, want het land op zich is erg mooi.

Spanje (maar ook weer niet)

Spanje, maar ook weer niet. Want Gran Canaria valt onder Spanje. Maar in Spanje zelf ben ik nog nooit geweest! Wat wel echt een schande is voor een liefhebber van (bijna) alles wat Spaans is. Dus ook dit staat nog heel hoog op mijn lijstje!
Maar dat verdomde lijstje blijft maar langer en langer worden, help!! Ik geloof dat ik dan eerst de jackpot maar moet winnen. Wil ik alles van mijn lijstje kunnen doen.

Wat wil ik nog graag

Australië, Nieuw Zeeland, Thailand en de Filippijnen. Amerika, Canada, delen van Afrika en diverse tropische eilanden. Spanje, Italië en Griekenland en oohhh ik hou op, want anders noem ik straks nog alle landen van de wereld op!

Wat vind jij het mooiste (ei)land waar je ooit geweest bent? En wat staat er nog hoog op jouw verlanglijstje?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *