Impuls aankopen?!

Impuls aankopen?! Vorige week konden jullie lezen over mijn rechterhand achter de schermen, deze week over impuls aankopen.

Impuls aankopen?!

Impuls aankopen?!

Impuls aankopen? We kennen het vast allemaal wel; je ziet iets wat je heel graag wilt hebben, denkt er misschien even over na, dan koop je het. En dan? Doe je er ook echt iets mee? Soms niet. Echt enorm zonde natuurlijk want soms kost iets veel geld. En hoe zonde is het dan als het in je kast ligt te verstoffen!

Meestal denk ik van tevoren heel goed na over mijn aankopen. Wil ik dit echt hebben en ga ik er ook echt iets mee doen? Vind ik het dit geld waard? Dat is dan voornamelijk bij dure dingen, maar toch ook wel bij de goedkopere dingen. Gewoon omdat ik het enorm zonde vind om geld ‘weg te gooien’. Ik kan wel wat leukers verzinnen om ermee te doen 😉

Maar toch gebeurt ook mij het wel eens dat ik iets koop in een impuls, bijvoorbeeld omdat ik iets wil hebben wat een ander ook heeft, of gewoon omdat het me leuk lijkt. Of ik wel eens spijt gehad heb van aankopen? Ja zeker! Jammer genoeg wel. Wat ik toen gedaan heb? De spullen weer verkocht! Zo heb ik toch nog een beetje van mijn verloren geld terug en ik maak er weer een ander blij mee!

Mislukte aankopen

Toen ik wat vriendinnen vroeg of zij wel eens een aankoop gedaan had waar ze later spijt van hadden kwamen er hele leuke gesprekken uit voort. En ik kreeg te horen wat ze allemaal gekocht hadden waar ze spijt van hadden. Dus mocht je nog ooit om een gespreksonderwerp verlegen zitten… hier heb je er eentje 😉

Zelf had ik ooit skeelers als kind zijnde, in mijn jeugd skeelerde ik vaak. Later verkocht ik ze omdat ik er niks meer mee deed. Jaren later had ik het idee om weer te gaan skeeleren omdat ik dat altijd zo leuk vond. Dus ik kocht skeelers, maakte er 1x gebruik van maar durfde niet echt goed meer te skeeleren en daar stonden ze dan, maanden lang in de kast te verstoffen. Uiteindelijk verkocht ik ze maar weer.

Of een wii. Ooit kocht ik een wii en in het begin heb ik er ook wel echt heel veel gebruik van gemaakt, dus misschien telt deze niet helemaal mee. Maar uiteindelijk deed ik er niks meer mee dus toen verkocht ik hem. Want iets laten staan in je huis wat je niet meer gebruikt terwijl het geld op kan leveren vind ik echt eeuwig zonde.

Wat heb jij wel eens gekocht in een impuls wat je later niet meer gebruikte? En wat was je duurste impuls aankoop? Laat het achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *