Ik heb geen fiets

Ik heb geen fiets. Vorige week vertelde ik jullie over mijn favoriete soort vakantie. Deze week schrijf ik over het niet hebben van een fiets.

Ik heb geen fiets

Ik heb geen fiets

Ik heb geen fiets. Als je dat zinnetje zegt… dan kijken mensen je aan alsof je zegt dat je uit het gesticht ontsnapt bent. Die reactie snap ik dus echt niet. Want wat is er nou raar aan om geen fiets te hebben. Ja Nederland is een fietsland. Maar er zijn zoveel mensen die of geen fiets hebben, of die hem nooit gebruiken. Wat is daar nou raar aan? Er bestaat ook nog zoiets als lopen of het ov gebruiken.

Dus waarom doen mensen dan altijd zo raar als je zegt dat je geen fiets hebt?! De reden waarom ik geen fiets heb is omdat ik nauwelijks kan ademen door mijn bijholtes. Daardoor krijg ik nauwelijks lucht op de fiets. En soms ook tijdens het lopen als ik de wind recht van voren krijg. Dan snak ik naar adem door mijn mond open te doen en een grote hap lucht te nemen, of ik loop met mijn mond open. Dat ziet er natuurlijk niet uit, maar ja ik moet wat. Pas als ik dit aan mensen vertel dan snappen ze waarom ik geen fiets heb. Maar ik vind niet dat je een medische reden nodig hoeft te hebben om geen fiets te hebben.

Daarbij heb ik fietsen nooit leuk gevonden en er altijd een hekel aan gehad, dus 1 plus 1 is 2. En een aantal jaar geleden besloot ik daarom om mijn fiets te verkopen. Daar verdiende ik toen mooi een paar tientjes mee omdat ik een goed merk had. Dat kon ik toen goed gebruiken.

Vind jij het raar als iemand geen fiets heeft? En waarom is dat dan zo raar? Ik hoor graag hoe jullie over dit onderwerp denken. Laat een reactie achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *