Hou het niet bij 1 inkomstenbron!

Hou het niet bij 1 inkomstenbron! In mijn vorige artikel vertelde ik jullie hoe je kunt besparen op kleine uitgaven. In dit artikel vertel ik jullie waarom je het niet bij 1 inkomstenbron moet houden.

Hou het niet bij 1 inkomstenbron

Hou het niet bij 1 inkomstenbron

Hou het niet bij 1 inkomstenbron! In Amerika is het al heel normaal om meerdere inkomstenbronnen te hebben, maar in Nederland is dit nog niet voor iedereen even normaal. Hoewel we er met zijn allen wel steeds meer naartoe aan het werken zijn. Helemaal in deze tijd waarin je bijna nergens meer een vast contract krijgt, hebben mensen vaak al meerdere baantjes.

Maar er zijn ook nog genoeg mensen die wel compleet leven van 1 salaris en daarnaast verder geen inkomsten hebben. Erg tricky, want wat nou als je baas besluit om te gaan bezuinigen en jij op straat komt te staan? Ja dan kun je een ww aanvragen, maar daar wil je ook liever niet mee te maken krijgen.

Daarom is het handig om meerder inkomstenstromen te gaan creëren. Dit kun je op diverse manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld al starten met 2 part time baantjes. Wanneer je de ene dan verliest, heb je er in elk geval nog eentje over en sta je niet gelijk met lege handen.

Diverse inkomstenstromen

Daarnaast kun je op diverse manieren jezelf van inkomsten voorzien. Wees maar creatief!
Je kunt je huis of appartement (onder)verhuren. Wellicht kun je wat oppasadresjes zoeken of schoonmaak adressen. Rente van spaargeld (daar is hij weer! Het is zo belangrijk om een mooi bedrag op te bouwen! Hoe meer je hebt, hoe meer je eraan kunt verdienen). Maar ook winst van aandelen kan een vorm van inkomsten zijn. Of wellicht kun je investeren in crowdfunding.

Verder kun je ook een blog of webshop starten of een Youtube kanaal (alleen wanneer je dit natuurlijk echt leuk vind en hier tijd voor vrij wilt maken). Maar je kunt ook ergens taalles gaan geven, of misschien kun jij wel hele mooie foto’s maken en kun je jezelf verhuren als fotograaf. Je kunt freelance opdrachten doen tussendoor op jouw vakgebied. Bedenk het maar! Tal van mogelijkheden.

Waar zou jij allemaal inkomsten mee willen verdienen? Zelf verdien ik geld met get paid to click site’s, onderzoeken invullen, smaaktesten doen op locatie, mijn baantje bij de post (wisselende inkomsten maandelijks), ik verdien een paar cent per maand met mijn blog, En tot slot een paar cent met mijn spaargeld. Crowdfunding is het volgende waar ik me in wil gaan verdiepen. Heb jij nog meer tips om geld te verdienen? Deel ze met de rest van onze lezers!

3 thoughts on “Hou het niet bij 1 inkomstenbron!

 1. Goede tips Maris!

  Ik ben het 100% met je eens. Hoewel ik prima baan heb, maak ook ik gebruik van verschillende inkomens. Zo ben ik recent gestart met beleggen in cryptovaluta, wat weer een leuk centje oplevert voor de spaarpot 😉 In dat opzicht is Nederland best wel bleu. In Amerika, maar ook zeker op Gran Canaria, is het heel gebruikelijk meerdere baantjes te hebben!

  Groetjes Melissa.

  1. Thanks! Klinkt goed! Ik vind beleggen altijd een beetje eng en ik ben er ook te ongeduldig voor denk ik. Ik zou het liefst dan elke maand geld uitbetaald krijgen, vandaar dat ik denk aan crowdfunding. Maar wel top dat het je al een leuk zakcentje oplevert!
   Maar ‘ons’ bedrijf is natuurlijk volop aan het bezuinigen, staat jouw baan dan niet ook op het spel? Of valt dat bij jouw afdeling nog mee? Want stel dat je nu je baan kwijt zou raken kom je denk ik ook geld te kort om je vaste lasten te betalen.
   Ja maar Nederlanders zijn natuurlijk ook best wel lang save geweest, want als je een vast contract had dan zat je gewoon goed. Ze gaan nu pas verder kijken omdat je bijna nergens meer een vast contract krijgt. Wellicht naïef, maar beter laat dan nooit! haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *