Harry Potter the exhibition

Harry Potter the exhibition. Vorige week konden jullie lezen over mijn nieuwe hobby en deze week over hoe ik mijn bezoek aan Harry Potter the exhibition ervoer.

Harry Potter the exhibition

Harry Potter the exhibition

Harry Potter the exhibition wilde ik al gelijk bezoeken toen ik erover hoorde en de eerste beelden ervan zag. Ik besloot om mijn moeder te vragen of ze ook gezellig mee wilde omdat we samen toch best wel Harry Potter fan zijn. En ze wilde graag mee.

Bij binnenkomst kreeg je kort een filmpje te zien die ongeveer 5 minuten duurde en daarna kon je gelijk doorlopen naar het volgende gedeelte.

Harry Potter the exhibition

Daar liep je gelijk tegen deze ‘levende’ dame aan die de boel bij elkaar gilde. Het welbekende schilderij die je het wachtwoord moest vertellen om erdoor te kunnen (in de film dan).

Harry Potter the exhibition

Ook deze gillende schatjes kwamen we tegen en kon je optillen. En ja; ze gillen echt zo hard! Ze zijn trouwens ook een stuk zwaarder om op te tillen dan je zou verwachten! Best een grappig detail.

Harry Potter the exhibition

Ook kon je door deze deuren naar ‘de grote zaal’ lopen, of eigenlijk zijn het de deuren die in de film toegang gaven tot de grote zaal. Dat is beter omschreven. Nog een hele kunst om ze helemaal op de foto te krijgen, daar moet je wel echt voor op de grond gaan zitten en achterover leunen. En zelfs dan krijg je ze er nog niet in zijn geheel op. Wel bijna.

Harry Potter the exhibition

Ook loop je tijdens the exhibition door Hagrids huisje, nou ja een nagemaakte versie dan natuurlijk 😉 Je kunt ook in Hagrids grote fauteuil gaan zitten waar je in verzuipt, wat een erg grappig gezicht is.

Doen of niet?

Harry Potter the exhibition

Ook het monsterboek was te zien, leuk om deze eens in het echt te zien. Ziet er erg grappig uit! Alleen beweegt hij hier niet 😛

Harry Potter the exhibition

Ook de allerliefste Dobby is te zijn op the exhibition. Echt een cutie vind ik hem!

Natuurlijk is er nog veel en veel meer te zien op the exhibition, je kunt er zwerkbal spelen en héél veel kostuums zien die ze in de serie aan gehad hebben. Op het einde is er ook een souvenirwinkeltje waar je van alles kunt kopen. Van griffoendor gewaden tot aan pennen, shirts en toverstokjes. Erg leuk!

Zijn jullie al bij the exhibition geweest en wat vonden jullie ervan? Zo niet, wil je er nog graag heen? Ik zou zeggen: zeker doen! Laat het weten in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *