Eisen voor een nieuw huis

Eisen voor een nieuw huis. Vorige week konden jullie al lezen dat ik uit mijn huis groei. Deze week vertel ik jullie mijn eisen voor een nieuw huis.

Eisen voor een nieuw huis

Eisen voor een nieuw huis

Vandaag vertel ik jullie mijn eisen voor een nieuw huis. Wanneer mensen gaan verhuizen dan hebben ze altijd een eisen lijstje met dingen waaraan hun nieuwe huis moet voldoen. Ik denk een van de meest gehoorde dingen is; een tuin op het zuiden. Of; minimaal 3 slaapkamers.

Ook ik heb zo’n eisen lijstje. Recent schreef ik alle eisen eens op een lijstje, want wanneer je gaat kijken vergeet je denk ik altijd wel iets op te noemen. En nu kun je gewoon een lijstje afvinken. En eventueel ook bekijken welke eisen je minder belangrijk vind. Want je zult altijd wel water bij de wijn moeten doen. Tenzij je miljonair bent 😉

Het hoofdding wat je bij mij vooral terug ziet komen op mijn lijstje is ‘ruimte’. Ik merk in mijn huidige huis zo erg dat ik gewoon ruimte te kort kom. En zo idioot veel spullen heb ik echt niet. Het past gewoon allemaal nét. En ik wil graag wat ruimtelijker wonen. Zodat ik nét even dat grotere bed kan kopen en bijvoorbeeld een hometrainer neer kan zetten om eens thuis te sporten.

Ook wil ik natuurlijk graag mijn huidige kledingkasten kwijt kunnen in mijn nieuwe huis omdat deze helemaal naar mijn zin gemaakt zijn in de fabriek. Daardoor waren ze erg duur, maar wel van hele goede kwaliteit én ik heb 20!!! jaar garantie. Dus die wil ik zeker mee verhuizen en samen op 1 kamer kwijt kunnen. Verder wil ik heel graag een ruime logeerkamer zodat mijn oude bed als logeerbed kan dienen. Want nu heb ik eigenlijk geen ruimte voor logees.

Verder nog

Natuurlijk wil ik ook graag genoeg ruimte hebben voor mijn wasrekken (2), want nu staan deze verdeeld over de slaapkamers en 1 daarvan staat nog wel eens in de weg. Maar ik wil ze ook niet elke keer op hoeven ruimen. Wat ik ook graag zou willen is ruimte voor een werkplek. Ik heb nu een bureau waar ik nooit aan zit omdat ik de locatie niet prettig vind. Dus staat mijn eettafel vol met laptop en briefjes waardoor ik die dus ook nooit gebruik. Zonde! Ook kan ik nu geen grotere eethoek kwijt. Ik heber nu maar 2 stoelen bij staan en zou er toch wel graag minimaal 4 aan kwijt willen.

Verder is een buitenruimte natuurlijk ook wel erg fijn. Want frisse lucht doet een mens goed! Ook ben ik nog wel bereid om een mini beetje te verbouwen als in; isolatie aanbrengen en de vloerverwarming aanleggen. Maar verder hou ik die kosten graag zo laag mogelijk.

Wat zijn jouw eisen voor een nieuw huis? Binnen hoeveel tijd zou jij willen verhuizen? Of woon je al prima en wil je graag blijven waar je zit?

 

2 thoughts on “Eisen voor een nieuw huis

 1. Wij hebben zo’n anderhalf jaar geleden ons huis gekocht. Onze eisen waren:
  – 3 slaapkamers
  – Een tuin (niet per se op het zuiden ;))
  – Dicht bij het station
  – Een goede fundering (dat is bij veel oude huizen in onze woonplaats een probleem)

  Dat en meer hebben we helemaal gevonden en ik wil dan ook nog langggg niet weg 😀 Zo blij nog steeds met ons fijne huis 🙂

  1. Klinkt top!! Lijkt me zo heerlijk om ook eindelijk in een huis te zitten waar ik helemaal blij van word. Maar de woningmarkt is echt idioot nu. Alles is binnen no time weg en er staat nauwelijks wat te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *