DIY lightbox symbolen maken

DIY lightbox symbolen maken. Vorige week konden jullie mijn artikel lezen over de smoothie maker van de Lidl en deze week over hoe je zelf lightbox symbolen kunt maken!

DIY lightbox symbolen maken
Eindresultaat

DIY lightbox symbolen maken

Dit artikel gaat over DIY lightbox symbolen maken. DIY staat voor Do it Yourself (voor degenen die dat niet weten). Het is namelijk heel eenvoudig om zelf je eigen lightbox symbolen te maken. Zo zit je nooit met symbolen die je eigenlijk niet leuk vind omdat je verplicht bent om een pakket te kopen. Maar ook nooit met het probleem dat niet alle symbolen die je hebben wilt in dat pakket zitten.

DIY lightbox symbolen maken
Ik zocht foto’s op op internet van symbolen pakketten en vergrootte mijn beeld naar 300%. Daarna maakte ik een print screen die ik in paint plakte (voor de macbook gebruikers onder ons; paint is ook als app te downloaden! Heb ik ook gedaan). Hierdoor had ik de symbolen precies op het goede formaat toen ik ze uitprintte. Dus toen hoefde ik alleen nog maar alle symbolen uit te knippen. Dit deed ik met een hobby schaartje. Deze kun je kopen op de markt bij een hobby kraam of in een hobby winkel en hier kun je heel precies mee knippen.

DIY lightbox symbolen maken
Ik knipte alle symbolen uit op zo’n manier dat ik ze op de sheet zou kunnen leggen en omtrekken met een cd marker.

DIY lightbox symbolen maken
De omtrek van de symbolen deed ik eerst met een cd marker omdat die een hele fijne punt heeft en je daar dus heel precies mee kunt werken en daarna trok ik het over met deze permanent marker. Ook het inkleuren deed ik met deze marker. Let wel op dat als je veel symbolen wilt maken zoals ik, dat je wel echt 2 markers nodig kunt hebben omdat je eerste al leeg is.

DIY lightbox symbolen maken
Om de sheets op maat te knippen (deze kocht ik bij boekhandel Stumpel) gebruikte ik een gewone schaar. Ik pakte een blanco sheet uit mijn letterpakket van de lightbox en gebruikte deze om de maat te bepalen. Dat deed ik niet door hem om te trekken, maar ik hield hem gewoon op de a4 sheet en knipte er omheen.

Dan kan het echte werk beginnen!

DIY lightbox symbolen maken
Met dit als resultaat. Zo krijg je precies de juiste hoogte. De breedte kun je natuurlijk zelf bepalen, dat ligt er helemaal aan hoe breed de symbolen zijn die je wilt gaan maken. Maar b.v. een paddestoel als deze kun je gemakkelijk op het normale formaat maken.

DIY lightbox symbolen maken
Na de omtrek met de cd marker zag het er zo uit.

DIY lightbox symbolen maken
En dan kun je zelf gaan intekenen! Wel een heel precies klusje, maar ook wel leuk als niet elk symbool hetzelfde eruit ziet en een beetje verschilt. Ik maakte namelijk alle symbolen dubbel, zodat als er eentje niet meer mooi is, ik gelijk een vervanger heb. Of zodat ik er 2 tegelijk kan gebruiken.

DIY lightbox symbolen maken
Ingetekend met de cd marker. Later deed ik dit gelijk met de permanent marker.

DIY lightbox symbolen maken
Hier wat resultaten van symbolen die ik met de cd marker inkleurde. Later deed ik dit gelijk met de permanent marker wat veel tijd scheelt omdat je dan niet alles dubbel hoeft in te tekenen.

Alles bij elkaar ben ik ruim een week (dagelijks) bezig geweest met alle symbolen maken, maar je kunt het natuurlijk ook stukje bij beetje doen en misschien wil je wel niet zo idioot veel symbolen als ik.

Het eindresultaat zie je op de eerste foto! Wat vind jij van het idee om je lightbox symbolen zelf te maken? Lijkt het jou ideaal omdat het je veel geld kan schelen, of vind je het teveel gedoe? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *