De stranden van Gran Canaria

De stranden van Gran Canaria. Vandaag laat ik jullie 3 mooie stranden van Gran Canaria zien. Ook vertel ik erbij waarom ik ze mooi of praktisch vind, dus wellicht heb je er wat aan voor als jij Gran Canaria ook eens gaat bezoeken.

De stranden van Gran Canaria

De stranden van Gran Canaria

De stranden van Gran Canaria, ik begin natuurlijk als eerste met het meest bekende strand; Playa Del Inglés. Daarna ga ik door met Maspalomas en tot slot is Playa de Amadores aan de beurt.

Playa del Inglés

De stranden van Gran Canaria

De stranden van Gran Canaria. Overview in het begin van de avond. Playa del Inglés.

De stranden van Gran Canaria

Een stukje strand van bovenaf gezien. Echt ik hou van dit mooie uitzicht!

De stranden van Gran Canaria

Op het strand zelf, met uitzicht op de oceaan. Hoewel het hier altijd druk is, is het op de een of andere manier toch rustgevend. Vooral met het geluid van de oceaan op de achtergrond.

De stranden van Gran Canaria

En ook dit vind ik zo een mooi uitzicht, nog een stukje Playa del Inglés die ‘in de oceaan’ ligt. Heerlijk uitzicht! Wat overigens ook handig is, is dat er op de boulevard een wc aanwezig is die goed schoongehouden wordt. Voor 50 cent kun je daar gebruik van maken. En als je het nodig vindt zijn er ook douches aanwezig waar je tegen betaling ook gebruik van kunt maken.

Maspalomas

De stranden van Gran Canaria

Ook Maspalomas is een bekend strand. Vergeleken met 3 jaar geleden is het wel een stuk kleiner geworden. Eerst stonden er veel meer strandstoelen, maar dit is nu zo ongeveer gehalveerd waardoor het extra rustig is. Ook de prijs van strandstoelen met parasol(s) is omlaag gegaan. Waar Maspalomas eerst nog duurder was dan Playa del Inglés is de prijs nu gelijk getrokken. Wil je 2 strandstoelen met 1 parasol dan betaal je dus op beide stranden 7,50 euro. Wil je nog een extra parasol dan wordt het 10 euro in totaal.

De stranden van Gran Canaria

Naast de bekende vuurtoren ‘Faro’, zijn er altijd zandsculpturen te vinden op het strand van Maspalomas. Deze kun je links naast de pier vinden en ze zien er altijd top uit! Uiteraard staat er ook een bakje om geld in te gooien, maar dit is geheel vrijwillig. Je bent niet verplicht om er geld in te gooien als je foto’s maakt.

De stranden van Gran Canaria

Het strand van Maspalomas. Hier zie je helemaal rechts op de foto de welbekende vuurtoren. Als je goed kijkt kun je zelfs ook de pier zien in de verte. Op dit lege gedeelte stonden vroeger dus ook nog allemaal strandstoelen, maar om de een of andere reden nu niet meer.
Ook hier is het mogelijk om naar de wc te gaan, achter de strandstoelen, op de boulevard. Ook deze wc’s worden schoon gehouden, maar het kost hier wel 60 cent in plaats van 50 zoals in Playa.

De stranden van Gran Canaria

Je kunt ook een strandwandeling maken van Playa del Inglés naar Maspalomas. Dit duurt ongeveer een uur en onderweg heb je dan uitzicht op de prachtige duinen van Maspalomas. Heerlijk toch!
Uiteraard is deze foto vanaf de andere kant genomen, want je ziet de oceaan op de achtergrond. Maar dit geeft je wel een beeld van hoe zo’n strandwandeling er ongeveer uit ziet.
Zelf heb ik dit 6 jaar geleden ook eens gedaan, lekker met mijn voeten door het water gelopen. Wanneer je deze wandeling maakt, zorg dan wel voor voldoende drinkwater, want zo’n wandeling maakt dorstig 😉

Playa de Amadores

De stranden van Gran Canaria

Playa de Amadores, wat ‘het strand van de geliefden’ betekend, wordt ook wel ‘het witte strand’ genoemd omdat het zand er zo mooi wit is. En eerlijk: wat een prachtig uitzicht dit! Het zou een ansichtkaart kunnen zijn.

De stranden van Gran Canaria

Playa de Amadores is een strand wat een heel stuk verderop ligt, en dus ook niet zo bekend bij de meeste toeristen. Wij kwamen hier langs met een tour, dus ik weet ook niet wat het hier kost om stoelen en parasols te huren. Maar ik weet wel dat je ook hier een prachtig uitzicht hebt!

De stranden van Gran Canaria

En nog een mooie overzichtsfoto van bovenaf. Of in elk geval boven de boulevard van Playa de Amadores.

De stranden van Gran Canaria

Deze foto is genomen vanaf onze lunchplek. Daarover vertel ik nog in een later artikel. Maar ik kan geen genoeg krijgen van dit mooie uitzicht.

Welk strand zou jij kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *