Boshuis Drie

Vandaag vertel ik jullie wat over mijn recente etentje bij Boshuis Drie in het plaatsje ‘Drie’ vlakbij Ermelo.

Boshuis Drie

Boshuis Drie

Boshuis Drie. Een gezellige eetgelegenheid midden in het bos van Drie.
Vroeger een boederij en nu al jaren lang een restaurant. Het ligt ook echt aan het bos. Je kunt er een leuk dagje uit van maken door bijvoorbeeld eerst een boswandeling te gaan maken en daarna lekker bij Boshuis Drie aan tafel te gaan.
Reserveren is wel verstandig want het is er altijd erg druk. Alhoewel het ook niet strikt noodzakelijk is want er komen ook genoeg mensen binnen lopen die dan alsnog een plaatsje krijgen. Maar wil je met zekerheid een plek hebben, dan raad ik je wel aan om te reserveren.

Boshuis Drie
Een overzichtsfoto naar de ingang toe genomen. Zoals je ziet is het redelijk donker binnen maar dat maakt het juist sfeervol. Je zit altijd gezellig bij kaarslicht te eten.

Boshuis Drie
Als je hier goed kijkt rechts op de foto zie je dat die tafel een stuk lager staat. Daar kun je ook nog gezellig zitten en dat maakt het boshuis nog sfeervoller.
Op de paal zie je een bordje hangen waarop stond; ‘gasten brengen vreugde aan, is ’t niet bij ’t komen, dan wel bij ’t gaan’.

Ik kan het niet beter verwoorden! Daar ben ik het helemaal mee eens.

Boshuis Drie
Omdat ik tussen de middag bij de Passiflorahoeve in Harskamp vrij laat geluncht had, sloeg ik het voorgerecht over. Ik ging gelijk voor een lekkere kaaspannenkoek.

Boshuis Drie
Zoek de grap op deze foto. Tot slot nam ik nog de specialiteit van deze periode die niet op de kaart stond, maar wat gewoon aan tafel bekend gemaakt werd. Aardbeien met vanille boeren roomijs en slagroom. Een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk, maar het was heerlijk!

De grap gevonden? Ik kreeg 2 lepels in plaats van een vork en een lepel! Haha, ik heb zelf maar om een vork gevraagd, foutje, bedankt! Ik vond het wel komisch. Aardbeien eten met een lepel lijkt me nou niet bepaald een daverend succes. Al is het natuurlijk ook niet onmogelijk.

Ben jij bekend met Boshuis Drie en ben je er weleens geweest of zou je er naartoe willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *