Bezoekje aan de Euromast brengen?

Bezoekje aan de Euromast brengen? Vorige week konden jullie lezen over de lightbox als decoratie en deze week over de Euromast.

bezoekje aan de Euromast brengen?


Bezoekje aan de Euromast brengen?

Een bezoekje aan de Euromast brengen? Lees in dit artikel meer over de Euromast in Rotterdam.

bezoekje aan de Euromast brengen?
Vanaf de Euromast heb je een heel mooi uitzicht over Rotterdam. Helemaal als het ook nog eens mooi weer is. Dus dat is het overwegen van een bezoekje wel waard als je in Rotterdam bent.

bezoekje aan de Euromast brengen?
De Euromast is gebouwd ter gelegenheid van de Floriade. Hij werd geopend in 1960 door toen nog koningin Beatrix. Op dat moment was het de eerste attractie op grote hoogte in Nederland.

bezoekje aan de Euromast brengen?
De naam Euromast is als volgt ontstaan. ‘Euro’ omdat Rotterdam in het hart van het Euromarktgebied ligt en ‘mast’ omdat niet alleen Nederlanders het woord kennen, maar bijvoorbeeld ook de Engelsen en Japanners.

bezoekje aan de Euromast brengen?
In de jaren 60 was de Euromast 112 meter hoog. Genoeg om boven de skyline van deze maasstad uit te komen. Maar deze werd in de loop der jaren links en rechts ingehaald door andere gebouwen.

bezoekje aan de Euromast brengen?
Met de plaatsing van de Euroscoop in 1970, is de Euromast met 185 meter tot op de dag van vandaag, het hoogste gebouw van Rotterdam.

Feiten en mijn conclusie

De feiten:
– hoogte: 185 meter
– de lift brengt je in 30 seconden naar 100 meter hoogte
– zicht: tot 30 km op een heldere dag
– de schacht is gemaakt van gewapend beton
– bij windkracht 11 zwenkt de top 1 meter uit (freaky!)
– het ‘kraaiennest’ op 92 meter is een staalconstructie van 240.000 kilo

Je kunt niet alleen de skyline van Rotterdam bekijken, maar je kunt ook eten in de Euromast, je kunt er zelfs slapen, maar je kunt ook abseilen of tokkelen.

Zelf vind ik het zeker de moeite waard om op een mooie dag de Euromast te bezoeken, het uitzicht is zo mooi! Wat mij ook erg mooi lijkt is om dit uitzicht in de avond te kunnen bewonderen (of tijdens zonsondergang). Gezien de ruime openingstijden is dit zeer zeker mogelijk.

Ben jij wel eens in de Euromast geweest en wat vond je ervan? Of zou je nog graag een keer willen gaan? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *