Bagage weger nuttig of niet?

Bagage weger nuttig of niet? Vorige week zagen jullie voor 1 keer een 2e photodiary van mij zodat ik weer gelijk loop. Deze week vertel ik je of ik een bagageweger nuttig vind of niet.

Bagage weger nuttig of niet?

Bagage weger nuttig of niet?

Is een bagage weger nuttig of niet? Daarover vertel ik je alles in dit artikel. Jaren terug gebruikte ik nog geen bagageweger. Toen zette ik gewoon thuis mijn koffer op de weegschaal om te kijken hoeveel hij woog, ook een optie.

Maar dan vlieg je terug naar huis en wil je weten hoe vol je koffer is, en of hij niet te zwaar is. Uiteraard het liefst in je hotel zodat je niet nog op het vliegveld die koffer open hoeft te doen om spullen over te pakken. Dit hebben wij namelijk 1 keer gehad. De ene koffer was te zwaar en in de andere mocht nog bagage. Dus wat doe je dan? Juist! Je maakt je koffer open midden op het vliegveld en je gaat overpakken. Niet echt ideaal als je het mij vraagt.

Daarom besloot ik een paar jaar terug een bagageweger aan te schaffen. Deze kwam destijds bij de Marskramer weg en sinds dien gebruik ik hem elke vliegvakantie weer.

Wellicht lees je het al een beetje terug in het voorgaande stukje, maar ik vind een bagageweger dus echt ideaal! Heerlijk om niet op het vliegveld verrast te worden en gewoon al vooraf te weten of je bagage te zwaar is of niet.

Het kan je redding zijn!

Zo was dit onze laatste vakantie ook het geval dat onze beide koffers en dus ons totaalgewicht echt veel zwaarder was dan wat we eigenlijk mee mochten nemen. We hadden gewoon zoveel spullen gekocht dat we er zwaar overheen zaten. Maar omdat we dat al een dag van tevoren wisten konden we op het laatst via internet onze bagagelimiet nog snel verhogen. En ik besloot om mijn handbagage koffer ook in te checken als ruimbagage. Niet vanwege het gewicht, maar vanwege ruimtegebrek in ons ruimbagage. Dit kon gelukkig omdat ik zelf nog een rugzak had die ik als handbagage kon gebruiken, dus geen probleem! Hierdoor moesten we natuurlijk wel wat bijbetalen, maar wanneer onze koffers te zwaar geweest waren op het vliegveld was dit bedrag vele malen hoger geweest.

Conclusie; een bagageweger kan dus zeker heel goed van pas komen! Ik vind het erg nuttig en zou hem ook aan iedereen aanbevelen. Hou er wel rekening mee dat dit gewicht niet exact overeen komt met gewicht wat ze op het vliegveld zullen wegen. Dus als je ervoor zorgt dat je in elk geval 2 kilo onder je maximale gewicht blijft, dan zit je wel goed!

Wat vind jij van bagagewegers? Zou jij ze aanbevelen en waarom wel of niet? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *