A Midwinter’s Tale concert van Pia Douwes

Vorige week konden jullie lezen over de vakantiebeurs en deze week vertel ik over A Midwinter’s Tale concert van Pia Douwes. Voor mij een soort jubileum concert, want dit jaar volg ik Pia al 14 jaar. Nou is het getal 14 natuurlijk geen jubileum, maar het is wel letterlijk mijn halve leven. Dus toch een heel klein beetje jubileum. Ongeveer dan.

A Midwinter's Tale concert van Pia Douwes

A Midwinter’s Tale concert van Pia Douwes

A Midwinter’s Tale concert van Pia Douwes. Afgelopen dinsdag 17 januari was het zo ver, het concert van Pia in theater De Speeldoos in Baarn. Aangezien ik al eens eerder in dat theater geweest was, wist ik dat ik kaartjes voor de eerste rij kon boeken zonder een kreupele nek te krijgen. Dus dat deed ik dan ook! Natuurlijk was dat ook een perfecte plek voor het maken van wat leuke foto’s. Dus ik deel er een paar met jullie!

A Midwinter's Tale concert van Pia DouwesEr werden deze avond veel verschillende genres ten gehore gebracht en dat maakte deze avond nou juist zo leuk! Voor iedereen zat er wel wat leuks tussen. Sommige nummers kon je lekker meezingen, maar anderen waren weer meer om gewoon naar te luisteren. Heel leuk die afwisseling!

Natuurlijk stond Pia niet helemaal alleen op het podium. Ook Dimitri Verhoeven zong regelmatig een nummer mee of hij zong zelf. Zij werden begeleid door het Maxemillecorde orkest olv. Max Smeets. Ook werden zij ondersteunt door een koor, deze avond was dat het koor ‘Vrouwe ijsselstein swingt’. En tussendoor liet dit koor ook zelf horen wat zij konden. En dat klonk goed! Je kon duidelijk horen dat die mensen echt naar elkaar luisteren, wat er bij sommige koren nog wel eens aan ontbreekt. Dus extra leuk om te horen dat er ook koren zijn die wél weten hoe het hoort.

A Midwinter's Tale concert van Pia DouwesZoals ik al zei werden er veel diverse genres ten gehore gebracht. Van ‘Let it go’, tot ‘my heart will go on’. Van ‘De Dodenrit’ tot ‘Baby it’s cold outside’ (yes it was!!) En van ‘Edelweiss’ tot ‘Let the Sunshine’ (ja GRAAG!!!)

Humor!

Toen Pia vertelde dat ze ‘De dodenrit’ niet kende voor dit concert was ik lichtelijk verbaasd, want ik dacht dat iedereen dat nummer wel kent. Ik zong dit nummer vroeger op de basisschool in groep 7 al. Maar dat kwam gewoon omdat wij een onwijs leuke muzikale meester (Cor) hadden. Die speelde keyboard, gitaar en accordeon en zodra er ergens een halfuurtje over was pakten wij ons boekje met songteksten uit de la en zongen we allerlei liedjes, van De Dodenrit tot Let it be van the Beatles. Dus het was erg leuk om De Dodenrit nu eens zo terug te horen.

Ook zat er tussendoor nog stiekem wat humor verborgen in, of tussen de liedjes door. Zo gooide Pia met haar ‘kinderen’ waarna ik (en de rest van de zaal) enorm moesten lachen. Heerlijk die humor! Voor de mensen die niet weten waar ik het over heb: ga gewoon deze concertreeks zien! Het is zeker de moeite waard. De speellijst kun je vinden op www.piadouwes.com/nl onder het kopje ‘nieuws’.
Jammer dat we de humoristische kant van Pia zo weinig zien, want die is zo leuk!! Dus extra leuk dat het tijdens dit concert wel een beetje naar voren kwam.

A Midwinter's Tale concert van Pia Douwes

A Midwinter's Tale concert van Pia Douwes

Ik heb een topavond gehad dinsdag, het was echt even een fijn geniet- en relax-momentje. En toen ik donderdagochtend weer moest werken had ik echt het gevoel dat ik weekend gehad had. Heerlijk. Hopelijk komen er nog meer van dit soort leuke (betaalbare) dingen aan, zo ja, dan ben ik er zeker bij!

Ben jij al naar A Midwinter’s Tale geweest? Zo ja, wat vond jij het leukste? Laat het weten in de reacties!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *